Mobilā versija
+2.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
12. jūnijs, 2014
Drukāt

Mīkstais siers ar kaņepēm
. Stricku ģimenes recepte (1)

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

– Esam ģimenes uzņēmums – siet sieru protu ne tikai es, bet arī meita un vedekla. Palīgā nāk vēl viena siera sējēja. Kopīgiem spēkiem mūsu mājražošanas cehā top aptuveni divdesmit veidu mīkstie sieri, interesantāki no tiem, manuprāt, ir ar garnelēm, kaņepēm, ar dillēm, svaigiem ķiplokiem, ar kanēli un rozīnēm. Jaunākais mūsu siers ir ar mārrutkiem. Un ļaudīm tas ļoti garšo. Ne mazāk iecienīts ir arī saldais siers ar kanēli un rozīnēm, to ne viens vien pircējs iegādājas kūkas vietā. Katram sieram ir savs pircējs, – stāsta Sandra Stricka.

”Mājas Viesa” 21. marta numurā sadarbībā ar biedrību ”Siera klubs” izsludinājām konkursu ”Mans īpašais siers”. Iepriekšējos žurnāla numuros jau iepazīstinājām ar Latgales, Zemgales un Kurzemes siera sējējām, bet šoreiz stāstīsim par siera gatavotājām Vidzemē.

Saldais siers – kūkas vietā


Smiltenes novada Blomes pagasta zemnieku saimniecības ”Dimanti” fermās mitinās aptuveni sešsimt liellopi, no tiem pienu dod ap 280 govīm. Sierus ”Dimantos” sien kopš 2009. gada, kad sākās tā sauktā piena krīze un rīdzinieki aicināja zemniekus vest pienu pārdot uz galvaspilsētu. Sākumā ”Dimantu” īpašnieki Sandra un Aivars Stricki klientiem piedāvāja tikai pienu, vēlāk arī biezpienu un sieru.

– Esam ģimenes uzņēmums – siet sieru protu ne tikai es, bet arī meita un vedekla. Palīgā nāk vēl viena siera sējēja. Kopīgiem spēkiem mūsu mājražošanas cehā top aptuveni divdesmit veidu mīkstie sieri, interesantāki no tiem, manuprāt, ir ar garnelēm, kaņepēm, ar dillēm, svaigiem ķiplokiem, ar kanēli un rozīnēm. Jaunākais mūsu siers ir ar mārrutkiem. Un ļaudīm tas ļoti garšo. Ne mazāk iecienīts ir arī saldais siers ar kanēli un rozīnēm, to ne viens vien pircējs iegādājas kūkas vietā. Katram sieram ir savs pircējs, – stāsta Sandra Stricka. Saimniece pati labprāt bauda visus ”Dimantos” tapušos sierus, bet vislabāk tomēr garšojot Jāņu siers.

Mīkstais siers ar kaņepēm 

Uzkarsē pienu, pievieno skābinātāju – etiķi, citronskābi vai suliņas. Lēnām maisot, ļauj sabiezēt. Siera masu nokāš, iejauc kaņepju sēklas. Liek veidnē, novieto zem sloga. Gaida, līdz siers atdzisis.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai kaņepes pievienojot iepriekš nav jāapstrādā?

Draugiem Facebook Twitter Google+