Foto-Aija Geida

Mīkstās augļu piparkūkas 1

Lazdu riekstus sasmalcina, aprikozes un vīģes sagriež mazos gabaliņos. Abu veidu miltus un samaltas auzu pārslas samaisa kopā ar sāli, cukuru, cepamo pulveri un garšvielām. Tad pievieno lazdu riek­stus, aprikozes, vīģes, dzērvenes. Pieliek mīkstu sviestu, pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Ieteicams pienu liet pakāpeniski, jo atkarībā no miltu svaiguma šķidruma daudzums var svārstīties pat 50 ml robežās. Mīklu mīca, līdz tā kļūst vijīga un mīksta. Veido plācenīšus: 4–5 cm diametra bumbiņas saspiež plācenītī, lai veidotos vienādas un apaļas piparkūkas. Cep +200 °C aptuveni 15–20 minūtes. Tiem, kam klasiskās piparkūkas šķiet pārāk cietas, piparkūku rauši ir ideāls risinājums.

Reklāma
Reklāma