Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. decembris, 2013
Drukāt

Mīkstās piparkūkas

Foto - LETAFoto - LETA

Notiek pasākums Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ar Valsts prezidenta kundzes piedalīšanos, kura laikā Hematoonkoloģijas nodaļas pacienti kopā ar vecākiem apglezno piparkūkas.

400 g sīrupa vai medus, 100 g cukura, 100 g sviesta, 2 olas, 400 g kviešu miltu, 25 g rauga, garšvielas; 1 ola, rieksti.

Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas un izsijātus miltus (lielāko daļu) un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, izšķīdinātu raugu, pārējos miltus un samaisa.

Mīklu lej uz sagatavotas plāts apmēram 1–1,5 cm biezā kārtā, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, ja vēlas, pārkaisa ar sakapātiem riekstiem; cep cepeškrāsnī mērenā siltumā.

Atdzisušu sagriež dažādu formu gabaliņos.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+