Mobilā versija
+18.4°C
Milija, Maiga
Svētdiena, 25. jūnijs, 2017
19. marts, 2014
Drukāt

Mitrinošs sejas krēms ar mārdadžu eļļu

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Brokoļu, auzu, tauksaknes, vīnogu kauliņu, persiku kauliņu, asinszāles un saldo mandeļu eļļa – tā ir tikai daļa no bagātīgā eļļu klāsta.

 (50 ml)


4 g mārdadžu sēklu eļļas

4,5 g no olīveļļas iegūta emulgatora Olivem 1000

31 g ūdens (vai rožu/liepziedu ziedūdens)

10 g hidrogela (nodrošina intensīvu ādas mitrināšanu un mīkstināšanu)

0,5 g E vitamīna

5 pilieni 5% rožu ēteriskās eļļas (vai citas eļļas pēc izvēles)

5 pilieni konservanta Iscaguard (piemērots dabiskai kosmētikai)

Mārdadžu sēklu eļļu un emulgatoru lej vienā trauciņā, ūdeni un hidrogelu – otrā. Abus trauciņus paralēli karsē ūdens peldē līdz +75 °C temperatūrai. Kad sasniegta šī temperatūra, sajauc kopā abu trauciņu saturu. Pēc tam atdzesē līdz +40 °C temperatūrai un maisot pakāpeniski pievieno vitamīnu, ēterisko eļļu un konservantu.

Gatavo krēmu pilda 50 ml trauciņā ar dozatoru. Uzglabā tumšā un vēsā vietā. Ieteicams izlietot 3–4 mēnešu laikā.

Šis mitrinošais ādas kopšanas līdzeklis ir piemērots visiem sejas ādas tipiem. Ja krēmu gatavo sausai sejas ādai, daļu eļļas var aizstāt ar augu (mango, kakao) sviestu vai šī sviestu, kā arī palielināt emulgatora Olivem 1000 daudzumu.

Pievienot komentāru

FOTO: 30 stilīga tēla idejas jaunām meitenēm ar slaidām kājām (2)Vasarā tik ļoti sevi gribas parādīt no skaistākās puses: iedegums, viegla
Ikviens dīdās, izņemot godasardzi. Zinātne aiz "grozāmgrābšļa" trakumaIkviens dīdās, varbūt izņemot vienīgi goda sardzi pie Brīvības pieminekļa. Lai tas būtu pieskarties saviem matiem, grauzt nagus, spēlēties ar apģērbu vai rokās griezt pildspalvas, tu, visticamāk, dīdies daudzas, daudzas reizes dienā.
Vasals Latgolā! Septītā “1836 enduro km” moto ekspedīcija iezīmē Latvijas austrumus. 2.dienaĀrā rasina īslaicīgs lietus, bet visādi citādi laiks braukšanai ar moci ir lielisks. Pēc brokastīm laižam pētīt Latvijas vecākās dzelzceļa stacijas noliktavas ēku, par ko vakar stāstīja "šmakovkas" Jānis.
Draugiem Facebook Twitter Google+