Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Piektdiena, 2. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Mole poblano Montesumas meitai

20110118-104807-10

Mole poblano ir pazīstamākā no meksikāņu mērcēm, ko pasniedz ar tītara vai vistas gaļu. Tradicionālās moles ir sarežģīti maisījumi, kuros ietilpst pat 30 un vairāk sastāvdaļu. Katrai meksikāņu saimniecei ir sava garšvielu maisījuma recepte, taču svarīgs elements vienmēr ir dažādi čili pipari ar to savdabīgo garšu un smaržu.

gabalos sadalīts cālis
4 ēdamkarotes olīveļļas
¼ glāzes rozīņu
2 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas
½ tējkarotes kumina pulvera
¼ tējkarotes muskatrieksta
¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
sīpols, sīki sagriezts
¼ tējkarotes kanēļa
zaļa paprika, sagriezta gabaliņos
½ tējkarotes sāls
3 šķēles sarkanās saldās paprikas
¼ tējkarotes piparu
tējkarote cukura
2 lieli tomāti, nomizoti, attīrīti no sēkliņām un sagriezti
apelsīna miziņa, rīvēta
2 gabaliņi rūgtās šokolādes, smalki sakapātas
2 ēdamkarotes čili pulvera (vai pēc garšas)
2½  glāzes vistas buljona
¼  glāzes gaišā ruma
¼ glāzes mandeļu skaidiņu

 

Kā gatavot?

Cepeškrāsnij piemērotā traukā sakarsē eļļu, tajā dažas sekundes cep ķiploku, lai eļļa iegūtu ķiploku aromātu. Cāļa gabaliņus apbrūnina, noliek malā.
Palikušajās taukvielās uz lēnas uguns 10 minūtes sautē sīpolu, papriku un tomātus. Pievieno čili pulveri, kārtīgi samaisa. Pielej buljonu, pieber mandeles, rozīnes, garšvielas, apelsīnu miziņu; ļauj lēni vārīties vēl 30 minūtes. Pievieno šokolādi; maisa, līdz tā izkususi.

Apceptos cāļa gabalus liek atpakaļ katlā, aplaista ar mērci. Uzliek vāku, liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 ˚C. Cep  sundu vai līdz gaļa kļuvusi mīksta. Pirms pasniegšanas katla saturu pārlej ar uzsildītu un aizdedzinātu rumu; ļauj dažas minūtes ievilkties.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+