Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
21. aprīlis, 2014
Drukāt

Murķeļu mērcīte ar saldo krējumu. Vecmāmiņas recepte (3)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Parasti pret šo krunkaino un mazliet dīvaino pavasara sēni esmu izturējusies ar piesardzību, pareizāk sakot, mežā papriecājos un turpat atstāju. Bet šogad murķeļu Kurzemes pusē tāda bagātība, ka nolēmu riskēt un izmēģināt vecmāmiņas – īstenas kauncmindietes – recepti pirmo pavasara sēņu mērcītes pagatavošanā.

Foto - LA.lvFoto - LA.lv

Nepieciešams

Murķeļi – cik nu izdodas samedīt

Saldais krējums – tā, lai sēnes kārtīgi pārsegtas (bet par to vēlāk)

Sīpoli

Cūkas cauraudzītis

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Vispirms sēnes vairakkārt kārtīgi noskalo, vēlams tekošā ūdenī, jo tās mēdz būt visai smilšainas. Tad vāra 15 minūtes, skalo atkal un vāra vēlreiz – 10 minūtes.

Kamēr sēnes vārās un vēlreiz vārās, uz pannas apcep sīki sakapātus sīpolus un gaļu.

Tiem pievieno sagrieztus vārītos murķeļus, pārlej saldo krējumu un sautē minūtes desmit.

Garda murķeļu mērce gatava – liekam klāt vārītus kartupeļus un lepni ceļam galdā. (Nezinu, kā ar runām par šo sēņu nelāgo dabu, bet vismaz manas ģimenes veselībai pēc tās notiesāšanas nav ne vainas!)

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Arī es izmantoju š0 recepti.Ļoti garšīgi!

  2. Tikai ar tiem “murķeļiem”, kuri patiesībā ir bisītes (kā foto redzamais) esiet ļoti uzmanīgi: ja nav pamatīgi novārīti (kā izklāstīts rakstā), tad ir nopietni indīgi! Cita lieta ar tiem “murķeļiem”, kuri patiesībā ir lāčpurni: tiem tādas indes nav (tomēr arī vienreiz jānovāra). Kuri ir kuri – sk. senes.lv, sadaļu “Pavasarī visagrākās”.

  3. traki gardi,interesanti kā ir ar murķeļiem Latgalē,jāpaietās uz tirgu,kārdinājums izdevies:))

Draugiem Facebook Twitter Google+