Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
18. novembris, 2014
Drukāt

Muskatķirbju–batāšu krēmzupa ar viršu medū karamelizētu lasi

Garaza2_Cropped

Restorāns: GARĀŽA

Šefpavārs: Sandis Bružas

Muskatķirbju–batāšu krēmzupa ar viršu medū karamelizētu lasi, Lielvārdes gaišā alus želeju un maizes čipsu

(4 porcijas)

Katliņā uzkarsē 30 ml augu eļļas, 20 g sviesta, pievieno 100 g smalki sakapātu sīpolu, 50 g sarīvētu burkānu, 350 g sagriezta muskatķirbja, 400 g batāšu, sāli, piparus pēc garšas, apcep. Pielej 350 g dārzeņu buljona un vāra, līdz produkti ir gatavi. Uzvārīto masu liek blenderī, pievieno 5 g čili, 30 ml laima sulas, 1 g kardamona, 1 g kanēļa standziņas, sablenderē un vēlreiz uzkarsē.

Pēc gaumes apsāla, iepiparo 120 g laša filejas, apziež ar 50 g viršu medus, liek kūpinātavā vai cepeškrāsnī uz 20 min 90 °C.

Želejai katliņā uzkarsē 150 ml Lielvārdes gaišā alus, pievieno 1 g muskatrieksta, sāli pēc gaumes. Atsevišķi uzbriedina 5 g želatīna, tad pievieno uzkarsētajam alum, samaisa, liek 4 h ledusskapī atdzesēties.

Maizes čipsam nogriež plānu, garu baltmaizes šķēli, ieliek cepeškrāsnī 2 min 90 °C.

Ēdienu pasniedz caurspīdīgā konusveida traukā vai glāzē, iepilda krēmzupu, pārliek pāri maizes čipsu, uz kura uzliek laša filejas gabaliņu, alus želeju, citrona šķēlīti, dekorē ar kresēm vai citiem sezonāli pieejamiem zaļumiem.

 

Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+