Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
28. maijs, 2015
Drukāt

“Napoleons” ar vārītā aveņu krēma pildījumu un vīģēm

Foto-Baiba BucenieceFoto-Baiba Buceniece
Sastāvdaļas:

Kārtainā mīkla, vīģes, sarkanvīns, saldētas avenes, cukurs. Vārītajam krēmam: piens, milti, olas, cukurs, avenes, iebiezinātais piens.

Kā gatavot?

No kārtainās mīklas izgriež vidēji lielu taisnstūri, cep cepeškrāsnī 200 grādos 8 – 10 min, līdz mīkla pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna. Sagriež trīs daļās. Vīģes griež šķēlītēs, iemērc uzkarsētā sarkanvīnā, kam pievienots cukurs, vāra 2 min, atstāj stundu marinēties. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu, cukuru, uzvāra. Ātri maisot, klāt ber miltus. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Beigās pievieno iebiezināto pienu. Starp “Napoleona” kārtām ziež krēmu un liek marinētās vīģes un atkausētas avenes. Avenes sajauc arī ar cukuru un pievieno kā mērci.

 

Gatavoja restorāna “Aleksandrs” pavārs Ivars Rudiņiks

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+