Mobilā versija
-3.8°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
22. novembris, 2014
Drukāt

Neatkārtojamais un veselīgais keroba dzēriens

Foto - vegafood.com.uaFoto - vegafood.com.ua
Sastāvdaļas:

1 litrs piena

1-2 ēdamkarotes keroba pulvera

2 ēdamkarotes ūdens

cukurs pēc garšas

šķipsniņa sāls un vaniļas

Kerobs ir pulveris, kas iegūts no ceratonijas koka pākstīm. Pēc izskata tas maz atšķiras no kakao pulvera. Pēc garšas līdzinās saldinātam kakao, tādēļ tam nevajag pievienot cukuru. Nesatur stimulatorvielas (kofeīnu un teobromīnu).

Kerobs ir bagātas ar A, B, B2 un D vitamīniem, minerālvielām un tajā ir 8% proteīnu. Tāpat tajā ir kalcijas, fosfors, kālijs un magnijs un dzelzis, niķelis, bārijs. Tas nebojā zobu emalju un ir nekaitīgs pat maziem bērniem.

 

Pagatavošana

Samaisa kerobu ar ūdeni – jo pienā kerobs neizšķīst, bet saveļas kamolos. Šķidrajai masai pievieno cukuru un sāli. Uzvāra pienu un ielej tajā ar kerobu samaisīto ūdeni, samaisa, lai veidotos vienmērīga masa. Uzvāra un pievieno vaniļu.
Recepte no vegafood.com.ua

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+