Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
1. septembris, 2015
Drukāt

Neēdiet to! Saraksts ar 35 produktiem un vielām ēdienos, kuri ir kaitīgi un kāpēc (99)

1. Nātrija glutamāts

1no35
buljon

Nedrīkst ēst produktus ar E-621 (nātrija glutamāts) sastāvā. Nātrija glutamāts ir garšas pastiprinātājs. Labāk ēdiet produktus, kuriem ir dabiskas garšvielas.

  1. Nātrija glutamāts
  2. Cukura aizvietotāji
  3. Transtaukskābes
  4. Mazsālīta siļķe plastmasas konteinerā
  5. Mazsālīti sarkanie ikri
  6. Gēnu inženierijas produkti
  7. Kukurūzas nūjiņas un pārslas ar cukuru
  8. Putras un graudaugi ar krāsvielām, kas identiskas dabiskām
  9. Ledenes, bārbeles
  10. Eļļā vārīti kartupeļu salmiņi "fast-food" ēstuvēs vai gatavo ēdienu veikalos
  11. Vārītas desas
  12. Šķiņķis
  13. Kūpināta desa
  14. Piena produkti, kurus var ilgi glabāt (ilgāk nekā 2 mēnešus)
  15. Majonēze plastikāta iepakojumā
  16. Arbūzi
  17. Vīnogas, kuras nebojājas
  18. Saldais pipars, kad nav tā augšanas sezona
  19. Maize ar raugu un baltmaize
  20. Veikalā pirktas spilgtas krāsas žāvētas aprikozes, plūmes un rozīnes
  21. Uzmanīgi ar saldējumu
  22. Kēksi un ruletes iepakojumos
  23. Uzmanīgi ar šokolādes konfektēm
  24. Vista
  25. Kausētie sieri
  26. Šķīstošā kafija
  27. Aromatizētās tējas
  28. Rafinētas augu eļļas
  29. Ketčups, dažādas mērces
  30. Kartupeļu čipsi
  31. Ātrās pagatavošanas produkti
  32. Alkohols
  33. Saldie gāzētie dzērieni
  34. Zemenes ziemā
  35. Paku sulas

Pievienot komentāru

Komentāri (99)

  1. Var manit ka raksts tulkots no arzemju resursiem. ES gjenetiski modificetie organismi ir aizliegti!

  2. Īsāk sakot,ja nav sava saimniecība,neēdiet vispār 😀

  3. Tik neaizmirsti mīļā vis
    Ka rītā pirmais Aprīlis

  4. un vispar nomirstiet bada murgs kaut kads

  5. Vai nu es esmu akls, es nezinu, bet nevaru piefiksēt šajā balagānā kas ir raksta autors. Ja šis raksts ir pārkopēts no cita avota ir jābūt atsauksmei uz oriģinālu. Šajā gadījumā šis raksts ir plaģiāts!
    Pa lielai daļai šajā saitā viss ir kaut kāds balagāns par kuru tautai uzjautrināties!

  6. ko vispar var eest

  7. Pa lielam neest neko un neelpot arī, jo gaiss taču kaitīgs.

  8. Nedzīvojiet!Tas vispār ir kaitīgi!

  9. Cik plašs un izglītots raksts :D. Var redzēt, ka autora paša kvalifikācija ir, nevis biologs vai organiskais ķīmiķis, bet lasīt citu valstu “delfus” un pārkopēt citu dumju bābu tekstus.

    “Nedrīkst ēst produktus ar E-621 (nātrija glutamāts) sastāvā. Nātrija glutamāts ir garšas pastiprinātājs. Labāk ēdiet produktus, kuriem ir dabiskas garšvielas.” – laikam jāignorē visi pētījumi, kā arī medicīnas institūtu (kā Mayo klīnika) un jāuzticas latviešu mīļajam “viena tante teica”.
    “petūnijas gēni ir indīga viela, ko neēd kukaiņi” 😀
    “Arbūzs tiek uzlabots ar tādām vielām, kas rada saindēšanās iespēju.” – lūdzu vielu sarakstu. Ja tu uzņemies atbildību rakstīt par uzturu
    “[šķīstošā kafija] Vīriešiem vispār to nevajadzētu dzert! Kategoriski. Tiek kaitēts hormonālajai sistēmai.”

    Rakstā ir nepilnīga (gadījumos arī aplama) informācija, nav nekādu atsauču uz zinātniskām publikācijām (vai kaut vai no kurienes nokopēts teksts).

    No otras puses, ko sagaidīt no saita, kur nopietni tiek uztverta numeroloģija, reinkarnācija un intervijas ar dziedniecēm.

  10. Nu ļoti, ļoti skopi izskaidroti tie iemesli. Diemžēl. jo cilvēkiem ir dabiska vēlme tiešām zināt, nevis neēst tikai tādēļ, ka kāds saka ka tas ir slikti

  11. Nekam te nevar ticēt, ja raksta autors nemāk pat pareizi uzrakstīt vīrišķā hormona- testosterona nosaukumu.

  12. neediet vispar neko partiksim no gaisa vien…

  13. Cepuri nost! LA izgudrojusi jaunu spēlīti garlaicības pārņemtajiem – spied, kuru ciparu gribi, izlasīsi kādu “zinātnieku no Bostonas” domugraudu, biezā kārtā pārlietu ar TIEŠI TEV domātu reklāmu mērci …

  14. Kaitīgs, vai ne! Un kātad ar citu rakstu par šķīstošo kafiju, ka tā nebūt nav kaitīga, ja nav pievienotas mākslīgas garšas. Runājot par parējiem produktiem, kur tam ir pamatojums. Nestrīdos par nātrija glutamātu, jā tā ir inde.

  15. Lielākā nelaime ir tā, ka visas tās padarīšanas, kuras ir sabāztas tajā paikā un kuras mums kaitē, neviens nekad tā īsti nepierādīs.
    Visi sūdi, no šitām vielām, uz āru izlien tikai tad, kad ir jau “Labvakar!!!” Tev jau iedod diagnozi un sāc škirstīt kalendāru dilstošā secībā. Sūdi parasti krājās 20-25 gadi. Šāds termiņš ir nepieciešams lai tevi sačakarētu tā, ka to uzzina un pamana arī ārsti. Un tad palīgā nāk farmācija, kas “skaisti” novērš simptomus un sekas, bet nekādā gadījumā cēloni. Un tikai tad skeptiskais pilsonis sapratīs, kas ir dārgāk… ēst kvalitatīvākus produktus un nodzīvot to pašu laiku veselīgi, jeb lupīt visu, kam dzeltenās cenu lapiņas piespraustas un ap 45-50 gadu jubileju saņemt no draugiem aptiekas dāvanu karti, jeb kādu “sms no augšas”.
    Lielākā daļa sabiedrības pie mums tam visam ne tic, ne arī klausās. Kāpēc? Pašizglītošanās līmenis 😉 Sabiedrība ir aizņemta ar domām kā lai savelk galus kopā. Un ja rodas idejas, tad laiks, kuru varētu veltīt to īstenošanai, tiek iztērēts apspriežot visu Latvijas šovu dalībnieku privātās dzīves vai citā veidā, kam nav nekāda sakara ar sākotnējo ideju!
    Arī informācijas par šo tēmu Latviešu val. ir diezgan maz un sekla, jo grozies kā gribi, neviens lēmumu pieņēmējs nav ieinteresēts samazināt Farmācijas, lielveikalu un tmldz. ķēžu naudas plūsmu. Veselība vienmēr ir bijis, ir un būs politiskas dabas jautājums. Otmazka: Darbu vajag arī dakteriem, farmaceitiem, zinātniekiem utt. Apburtais loks, pa kuru kādu laiku jau viedie prāti runā, jo žopņiks tai visai tradicionālajai medicīnai stājas. Valsts kases tukšojas un iekšā nenāk ne tuvu tik cik vajag.
    Principā jau liela pasaules sabiedrības daļa apzinās, ka šajā “uztura” maratonā uzvarēs tie, kuri paši sev gribēs palīdzēt preventīvi, un tad nenāksies ilgi meklēt palīdzību (lasi: informāciju) no malas.
    Mūsu pieaugušo pienākums ir rādīt piemēru savēm atvasēm, jo ar tām, statistiski, ir totālā d***ā.
    Neguļiet, meklējiet, googlējiet, youtubējat un visādi citādi izglītojaties. Skolās māca “Vēsturi”, nākotne ir tavā galvā! Pats izdomā ko tur krāmēt.
    Lai Jums visiem Umami nāk katru vakaru 😀

  16. Ne visur ir zinātniski pamatojumi, tā jau daudzus cilvēkus var klausīties, katram savi viedokļi. Protams, šiem produktiem vajadzētu būt samazinātā daudzumā cilvēku ikdienā, ja nevar pavisam atteikties no tiem.

  17. līdz kaklam šie lētie rakstiņi..
    desmitiem gadu ēdām un dzīvi… te pēkšņi, Pasaules Galvām, naudiņas par maz palicies.. jauni maarketinga triki, zombēšana.. visi kaa apmāti ar eko,bio uzraxtiem..
    Ēdam tikai veselīgo, sekojam sastāviem , neēdam tos produktus,kuri tagad ” aizliegto” saraxtā(sekojam tendencēm, esam moderni)..bet…taj pašā laika uzturam farmakologījas biznesu.. rijam antibiotikas un pārējos ķīmiskos preparātus, potējam savus bērnus.. un dziedam par to,ka eedam veseliigi.. AUNI!!!!!!!!

  18. Ko man likt uz sviestmaizes? Desu vārītu/žāvētu nevar… Šķiņķi nevar… Ko lai liek?

    Pie tam par visiem produktiem +/- varētu piekrist, taču vienīgā alternatīva, kas minēta, ir pirkt no zināmiem ražotājiem, kuri ražo veselīgi, vai arī eko produktus… Bet, cik tas maksās? Kurš var atļauties pirkt visu to labāko? Parastai ģimenei, kas iztiek no algas līdz algai šos subproduktus ēst ir principā vienīgais izdzīvošanas variants. Un par baltmaizi pārspīlēts – kāpēc gan to nevarētu ēst? Tas, ka tā ir nevērtīgāka par rupjmaizi, ir skaidrs, bet tas nenozīmē, ka to nedrīkst ēst.

    • Ko likt uz sviestmaizes? Tu galīgi traks esi? Ne maizi (jo cepšanas procesā rodas kancerogēnas vielas), ne sviestu (holesterīns!) taču nedrīkst ēst!

  19. Kurā veikalā pārdod GĒNU INŽENIERIJAS PRODUKTU????

  20. Kas par nepatiku ir kādam pret raugu.
    Nav pat tik izpratnes, ka rauga sēnīte saraudzē maizi, bet cepot augstajā temp. tā aiziet bojā!!!,

  21. ko ta lai ēd? Rīsus ar urīna mērci?

  22. Nedomāju ka visi paskaidrojumi zem nosaukuma ” kāpēc nedrīkst ēst ” ir vienkārši dranķīgi , ja žurnālisti pēkšņi iedomājas, ka ja viņi tagad ņems un nosauks kaut ko izmantojot ķīmisko nosaukumu tas automātiski padarīs vielu par kautīgu , tas es nezinu , neēdiet nātrija hlorīdu ! 😀

  23. Diezgan negaidīti, ka Lauku Avīze ir pārtulkojusi rakstu no krievu valodas. Tiem, kas satraucas, ka vairs nav, ko ēst – lasiet produktu sastāvu, kas norādīts uz iepakojuma. Kaitīgi ir kādi 50-60% produktu veikalos, pārējiem nav ne vainas.

  24. Žāvētas plūmes diez vai izskatās tā, ja jā tad tādas neesmu redzējis

  25. “Šobrīd tiek izmantotas tādas vielas, ka kartupeļi var tikt glabāti pat gadu un nesamelnē.” Nu un?
    Sievietes un vīrieši arī skujas, lieto kosmētiku, ādas kopšanas līdzekļus antioksidantus – nekā dabīga tur nav.

  26. Un kādēļ tad kakao būtu kaitīgs? Nekādu paskaidrojumu neatradu.

  27. vai nav pārspīlēts?

  28. Beidziet kultivēt 19.produktā par rauga sēņu ēšanu. Raugs virs 70*C mirst un cepot 200*C kaut vai 15 min.nekas no dzīvās sēnes pāri nepaliek.

    Rafinētie/balinātie milti gan ir slikti, jo nesatur sšiedrvielas un vitamīnus, kas atrodas dīglī. Tāpēc jālieto pilngraudu milti.

    Rudzu maizē ar ieraugu ir cita rauga sēne, bet arī tā mirst cepot maizīti un ja pirms cepšanas neatliekam ieraugu, tād jāmeklē vai jātaisa jauns

  29. Murgains sraksts – nav pamatojuma – Izvilkums no pamatskolas referāta?

  30. Izlasiju 33. un iedzēru Colu! 😀

  31. ..ak, ja.. ari Tevis pasa lauka rakti kartupeli un meza grieztas senes ir bagats avots.

  32. Tevis pasa audzetajos tomatos ir vislielakais natrija glutamata daudzums

  33. Kaitīgi, jo tā ir “tīrākā ķīmija”! “Ļoti” izsmeļošs paskaidrojums

  34. Kā jau minēts citos komentāros, tad jā, argumenti ir “vecmāmiņa dzirdēja radio, ka slikti ēst GMO, tāpēc visa saime neēdīs GMO” līmenī. Cerēju atrast vērtīgu pamatojumu, bet “tā ir tikai tīra ķīmija” ir bēdīgs iemesls iekļaut kaut ko sarakstā.

  35. pietrukst pamatojuma kapec ir kaitigs! !

  36. par ārzemju saldējumiem nepiekrītu – ka tie būtu kaitīgi. Pēdējos 7 gadus lasu etiķetes – tajos vienmēr ir piens. Turpretī Latvijas ražotāju Alkatībai nebija robežu – vienbrīd tikai Rūjiena gatavoja saldējumu no piena, pārējie – visi no augu taukiem. Piena iepirkuma cena baigi lielā???

  37. Tagad lūdzu otro sarakstu ar 35 lietām ko bez riska var lietot uzturā.

  38. Idiņiem: kuri saka ,,..ko tad lai ēd?” Čipšus mīļīe čipšus un tā pavairāk, lai aizliek ciet ! Šitie surogāti,sarakstā-nav nekāds ēdiens. Noskatos ka te ,ārzemēs viņi rij šitos visus uz nebēdu, jo vairāk jo labāk, dabīgas garsvielas gandrīz nepazīst, nu tad ir arī feins rezultāts-katrā otrajā mājā pa vēžiniekam, bet alcheimera, demence, parkinsons, tas jau kā iesnas, tas ta normāli, ka visi vecīši un vecenītes invalīdu ratiņos ar pārgrieztu ģīmi, neko nesaprotošu skatienu…..b r i e s m ī g i.Pie tam tagad šī liga sāk piemeklēt jau arvien jaunākus cilvēkus, tā pavisam nopietni, trakākais-tas NAV ārstējams….e621 vispār ir inde ar lēnu iedarbību. Nu ,bet ja kadam dikti garšo un 40 gados gribi būt totāls pamuļķis-rijam! Kas ir! Izvari auzu putru, kartupēļus, kadu zivi, vienalga ko, kas vēl nav modificēts, dārzeņus.

  39. Lai gan pamatojumi ir ļoti vāji (praktiski nekādi), es piekrītu un nelietoju 34/35 produktiem. Bieži vien tie uzticamākie un labākie produkti ir tie, kam nav nepieciešamas etiķetes.

    Kāds var padalīties ar info par arbūziem? Esmu dzirdējis, ka tajos injicē sarkano krāsvielu u. tml., bet tas nebūtu praktiski izdevīgi, jo tas būtu jādara auglim augot, citādāk pieļauju, ka krāsa nedifundētu vienmērīgi, plus vēl ir augsts risks arbūzam bojāties, injekcijas cauruma vietā iekļūstot baktērijām un sēnītēm.

    Tiem, kas saka, ka “nevar neko vairs ēst”, ko jūs tad vispār ēdat?!

  40. Vēl nevajag ēst sūdus!

  41. Pieminēto produktu saraksts un tas ka tie ir kaitīgi daudzmaz cilvēkiem ir zināms. Bet argumenti šajā rakstā ir ļoti vāji. Vāji… ko šādu parasti pamatskolnieki spējīgi savos referātos uzrakstīt.

  42. Natrija glutamats ir vienas no pasaulē gudrākās tautas – japāņu nacionālā garšviela!

  43. Tas viss tiešām ir kaitīgs veselībai. Bez tam bez nosauktajiem produktiem var mierīgi iztikt, jo sarakstā nav nekā tāda, kas būtu akūti nepieciešāms.

    Ļoti labi, ka šādi saraksti tiek publiskoti, un palīdz mums izvēlēties veselīgāku produkciju.

  44. Tad jau neko nedrīkst ēst

  45. murgs kaut kaads, ko tad var eest!!

  46. Patiesība tā ir, bet nu daudz nemākulīgi pamatotu faktu.

  47. Virsraksta nosaukums varēja būt , nēēdiet neko, jo tas ir tik pat kā viss ar ko cilvēki ikdienā partiek !

    Rakstu ielika pilnīgs idiots! 😉

  48. Wow! Vienkārši Wow! Raksta autors ir pilnīgi sagājis sviestā! Vienkārši ir sameklēti kaut kādi no interneta pagrābti dati kam ar reālo dzīvi nav nekāda sakara.

    Mēs protams varētu runāt par veselīgu pārtiku un mazāk veselīgu, bet šie apgalvojumi “nekad neēdiet” ir totāls murgs. Neviens no uzskaitītajiem produktiem nav īpaši kaitīgs. Visos produktos var atrast kaut ko “kaitīgu”, bet nozīme jau ir devas lielumā. Ēdot normālos daudzumos jebkuru no šiem produktiem nav iespējams novērot negatīvas pazīmes.

  49. What the hell?

    Kada sakara vista?

  50. Kas tad vistai (un šķiņķim )vainas, tos ar tagad nevarēs ēst? Kādu gaļu tad lai ēd? Cūka trekna, liellops Latvijā nav sakožams? A gaļu neēst arī esot kaitīgi. zivīs arī esot radioaktīvas vielas.. kalmāri un astoņkāji man par dārgu. Kā man būt?

    • Vistai un šķiņķim nav ne vainas. Ir liela atšķirība no KUrienes nācis šķiņķa gabals vai vista. Latviajs lielveikalos praktiski nav vairs iespējams nopirkt kvalitatīvu, nesabojātu, ar antibiotikām neaudzētu vistu vai šķiņķi. To tosties visnotaļ ir iespējams iegādāties ekoloģisko produktu veikaliņos vai no pazīstamiem audzētājiem, kuru gaļas audzēšanas apstākļi ir zināmi.

  51. Kas tie par komentāriem, ka nav vairs ko ēst?! Jūs ēdat 35 produktus tikai? Ļoti labs, sen zināms raksts. Nekas jauns. Izlasiet “Lielais Ķīnas pētījums” un sapratīsiet, ko drīkst ēst!

  52. tur tacu attiecigi zem katra uzrakstits ar ko var aizstat vai ka labak lietot :p ta nu gan, kas bez vegetas vairs nevarat iztikt vai? 😀 smiekligi

  53. Ko tad taadaa gadijumaa vispaar driikst eest?:D

  54. Tad jau arī elpot ir kaitīgi….

  55. un beigas nomirs no veseliguma?

  56. Un vispār nēēdiet neko 🙂

  57. Principā var neēst vispār!

  58. Autoru, autoru, autoru!!!

  59. Un par šo “žurnālistam” maksā algu?

  60. Atkal viens murgains rakstelis. Varbūt var pretīm sarakstiņu, ko tad ēst. “Bioloģisko pārtiku”, kas audzēta mūsu mīļajā, ar pesticīdiem un citiem ķīmiskiem “augsnes uzlabotājiem’ piesārņotajā zemē. Tas, ka bioloģiskais zemnieks saimnieko bioloģiski vēl nebūt nenozīmē, ka to dara viņa kaimiņš.
    Rakstelī kaut vai piemērs par pienu. Lauku govs gādīgi atvēlēto pienu uzvārot tas stāv ledusskapī svaigs virs divām nedēļām tā, ka prieks!

  61. Tātad neēdiet vispār!!!:))))))))))))Tad veiksmīgi nomirsiet,un tārpi varēs brīnīties!:))))))))))))))

  62. Nu tad jau diez ko daudz vairs arī nepaliek ko ēst 😀

  63. Atkal izsauc smaidu šeit komenti, ka nu ir jāmirst badā!Ja neēdīsiet ar e- vielām bagātos produktus, tad nomirsiet? Nu, ko? Tad izsaku līdzjūtību!
    P.s. Pirms nomiršanas varbūt tomēr ieslēdziet smadzeni pēdējo reizi.

  64. ļoti gribētos uzzināt – ko ikdienā ēd un no kā pārtiek raksta autors? Varbūt viņš ir robots un barojās no elektrības?

  65. Itin nekas ļauns cilvēkam nenotiek, ja visu šo produktu nav ikdienas uzturā. Kāpēc tas viss būtu jāēd? Jūs lietu sava auto bākā to, ko pasmeļat no peļķes pie garāžas? Tad kāpēc paši apzināti vēlaties ēst draņkus?!

  66. neiespringsti, lasītāj! Atbildēt

    “Mūžīgi jauna 72-gadīga Marija Lagrenda, kas joprojām izskatās it kā viņai nebūtu pat 40 gadi, piedāvā latvietēm savu slaveno 4-nedēļu pretgrumbu formulu. Franču modeles metode izaicina tradicionālos grumbiņu apkarošanas paņēmienus” – lūk, kādēļ Tev 35 reizes jāatver lapa, lai izlasītu pa teikumam nepierādītu muļķību. “150 iemeslu, kāpēc …” – šis, šķiet, delfos noskatītais reklāmas triperis šobrīd pārņemis lauķu avīzi kā neārstējama sērga. Nauda jau nesmird; kazi, uzķersies …

  67. Perfekti-labs saraxts….viss ko vairákums no mums izmantojam ik dienu…. Esam no tá nomirushi vai ká-né,dzívojam….Tátad paaugstinátam stresam un panikai nav iemesla. Jo pashi vien esam to pieljávushi ka visi daudzinátie E621 un visi páréjie E un ne tikai tie vien no músu veikalu plauktiem izéno dabisko….Tátad-atliek vai nu bút gudriem un iepirkties pie pashmáju razhotájiem dabígos produktus….un lielveikalus ar visiem E E E E vnk likvidét….Bús labums gan músu veselíbai,gan músu zemniekiem,gan valstij…Jo…..u..t…t….p,padomájiet logiski tálák…

  68. Ko drikst est? 🙂
    Diemzel raksta ir daudz taisnibas un pilseta dzivojot tiesam jamirst bada. Par laimi Latvija daudziem ir darzini un var vairak kontrolet, kas ir partika, tacu pilseta vai citas parapdzivotas valstis sadu iespeju nav un atliek vien est to, ko var dabut.

  69. Tad kā ar ilgi nogatavitānajiem sieriem? Tos jau nu var uzglabāt ilgi un dikti. Par pārējo piekrītu gan.

  70. Tad jau badā jānomirst…

  71. Galīgs fufelis ne raksts nav īsti aprakstīts kāpēc nedrīkst.. un puse no tā ir safabricēts, jo ņemts piemērs no sliktu ražotāju sortimenta nevis no tiem ko patērētājs izvēlās iegādāties biežāk

  72. tad jau sanāk,ka veikalos mums pārdod indi,tad jav vajag ar likumu aizliegt sliktos produktus,tāpat,kā spaisu

    • Tieši tā arī ir. Tikai tās ir ēdiena industrijas, kuras daudz pelna un, ja to aizliegs, tad daudziem pelnošajiem būs pretenzijas.

  73. Tad jau bija vieglāk uzraskstīt ko var ēst 😀

  74. ES ēdu visu kas man garšo,un ari sportoju. Svars nemainās.

  75. Ha ha ha! Un ko nu?

  76. Kas tad paliek, ko ēst????

  77. Īsāk sakot – nevar ēst neko….

  78. Ja no veikalu plauktiem izvāktu visus sarakstā minētos produktus, plaukti paliktu tukši. Jo veikalos pārtikas sen vairs nav.
    P.S. Te nerunāju par bioloģiskās, ekoloģiskās pārtikas veikaliem.

  79. vai bada nāve labāka?…

    • Ja tev ir iespēja iztērēt naudu uz kečupiem vai majonēzēm vai konfektēm, labāk ieteiktu ņemt riekstus, ogas (vasarā, kad tām ir īstā sezona), dārzeņus un graudaugus.

      • Nu jā, esmu sabiedriskās ēdinašanas speciāliste un tā tiešām ir, tas nozīmē: kaitīgi. Vistu neiesaku ēst grūtniecēm, jo to baro ar modificētu barību, lai augtu ātri un būtu lielas. Tāpēc bērni arī dzimst 5 un vairāk kg, varētu uzrakstīt grāmatu, bet diemžēl nav laiks, lemjiet nu paši ko likt vēderā.

        • Kad rakstīsai grāmatu, tad atceries šo sarakstu un tā trūkumus. Piemēram, kāpēc nedrīkst ēst kukurūzas nūjiņas (“ļoti ekoloģiskās” PSRS laika produkts, ja kas)? Tāpēc, ka tur ir ciklamāts.

          Nu, ciklamāts, un? Kas rodas vai pazūd no ciklamāta? Mizīgi bērni un Alcheimers? Tas ir pierādāms “uztura speciālistes” līmenī vai tomēr arī kāds mediķis būs pētījis vairāk par diviem cilvēkiem?

Draugiem Facebook Twitter Google+