Mobilā versija
Brīdinājums -0.4°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
1. septembris, 2014
Drukāt

Neglābjami garda šokolādes kūka

Foto - eda.ruFoto - eda.ru

Sastāvdaļas 9 porcijām:

100 g kakao pulvera

225 g cukura

200 ml šķīstošās kafijas

280 g saldkrējuma sviesta

250 g kviešu miltu

1/2 ēdamkarotes dzēstas sodas

300 g šokolādes

3 olas

1 tējkarote vaniļas cukura

100 g 20% saldā krējuma

šķipsniņa sāls

 

1. Kakao samaisa ar cukuru (100 g), pielej karstu kafiju un samaisīt. Noliek atdzesēties.

2. Traukā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, vaniļas cukuru. Pievieno sodu.

3. Samīca sviestu (150 g) ar atlikušo cukuru, pievieno olas. Pieliek sausās sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa. Pievieno kafijas maisījumu un visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Sadala mīklu divās daļās  un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

4. Atlikušo sviestu izkausē ūdens peldē un pievieno saldo krējumu. Karsto šķidrumu noņem no uguns un pieber tai gabaliņos sagrieztu šokolādi. Samaisa, lai veidotos vienmērīga masa. Noliek, lai masa atdzistu un sabiezētu.

5. Starp divām biskvīta kārtām vienmērīgi smērē šokolādes krēmu (aptuveni 1/3). Pārējo krēma daļu smērē uz kūkas virsmas un sāniem.

 

Recepte no eda.ru

Pievienot komentāru

Krīgers jūsmoja par Ušakova kaķiem. Vai viņš ies politikā? (6)"Dusmīgo" Pēteri Krīgeru varētu nomainīt "diplomāts" Egils Baldzēns, taču ir arī citi interesenti
Draugiem Facebook Twitter Google+