Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
29. novembris, 2013
Drukāt

Nēģu salāti ar pērļu grūbām (1)

Arhīva fotoArhīva foto

Nēģu salāti ar pērļu grūbām, marinētiem gurķiem un biešu crème fraîche (4porc)

Nēģi želejā 0,4kg
Pērļu grūbas 0,1kg
Marinēti gurķi 0,240
Crème fraîche 0,140
Olīveļļa 0,05l
Sāls, pipari
Biešu pulveris 0,005kg
Zaļumi dekorēšanai

Mērcei
Olīveļļa 0,140l
Kanēlis 0,003kg
Medus 0,03kg
Dižonas sinepes 0,02kg
Apelsīnu sula 0,02l
Sāls, pipari

Pagatavošana
Pērļu grūbas apgrauzdē sausā katlā, tad lej ūdeni 4cm virs grūbām. Vāra ~ 15min, tad noskalo zem vēsa ūdens. Marinētus gurķus sagriež smalkos kubiņos un sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem.

Crème fraîche sajauc ar biešu pulveri un notecina 10h sietā

Mērcei sajauc visas sastāvdaļas, tad tievā strūklakā ieputo olīveļļu

crème fraîche
Šķīvjī kārto grūbas, pa virsu nēģus un crème fraîche, tad nedaudz pārlej ar mērci, dekorē ar zaļumiem un pasniedz.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kas ir pērļu grūbas? Ja “perlovaja”, tad tas ir dīvains tulkojums – tās ir vienkārši grūbas. Veikalā pie miežu putraimiem rakstīts Pērļu grūbas…

Draugiem Facebook Twitter Google+