Neparastais deserts! KONKURSA recepte 0

Sastāvdaļas pamatnei: Pusotra paciņa “Selgas” cepumi, man bija brūnie, bet var ņemt kādi garšo; 130g sviests; 1 glāze miežu pārslas (250ml).

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

 

Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
“Zeme tad trīcēs zem šo karu izvērsēju kājām!” Gaišreģis paredz Ukrainas kara uzvaras gadu
Lasīt citas ziņas

Miežu pārslas apgrauzdējam un sablenderējam miltos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepumus arī sablenderējam smalkās drupačās.

Savienojam abu veidu drupačas, pievienojam izkausētu sviestu.

Izmaisām un liekam traukā, izveidojam pamatni ar sānu maliņām. Zem pamatnes ir labi, ja ieklāj cepamo papīru vai pārtikas plēvi, lai pēc tam desertu viegli izņemt. Protams, cita lieta, ja jums ir kūkas forma, kam noņemas sānu malas.

Atstājam sagatavoto pamatni istabas tempertūrā, kamēr gatavojam deserta masu.

 

Sastāvdaļas deserta krēmam:

-2 glāzes piens (250ml glāzes tilpums)

-1/2 glāze rīsu pārslas

– 1 glāze skābais krējums

-1 buņdžiņa iebiezinātais piens ar cukuru vai arī 1 paciņa svaigais siers (un ja liekam svaigo sieru, pievienojam cukru pēc garšas ap 125ml)

– 2 tēj.k vaniļas cukurs

-15g želatīns, man bija firmas “Anatols”, bet var arī 1/2 paciņu “Santa Maria” želatīnu

– 1 ēd.k kakao dekorēšanai

Kā gatavot?

Katliņā ielejam 1 glāzi pienu, uzvārām un pievienojam rīsu pārslas. Vārām uz mazas uguns, ik pa laiciņam apmaisot, līdz putra pilnībā uzbriedusi.

Ļaujam putrai atdzist un tad sablenderējam.

Skābo krējumu putojam, līdz tas paliek biezs un krēmīgs, ap 5-8 minūtēm, pievienojam vaniļas cukuru un iebiezināto pienu vai arī svaigo sieru ar cukuru. Visu kārtīgi vēl saputojam ap 5 minūtēm.

1 glāzē piena iemaisam želatīnu un ļaujam tam uzbriest 5 minūtes, tad uzsildam siltu, ne karstu un maisam līdz želatīna graudiņi izkusuši. Rīsu pārslās iemaisam pienu ar želatīnu.

Reklāma
Reklāma

Tad šo masu pievienojam krējuma masā un visu saputojam.

Lejam uz cepumu pamatnes, bet 2 ēd.k deserta krēma atstājam. Iemaisam kakao šajās 2 ēd.k deserta krēmā un lejam uz deserta virsmas veidojot līnijas dažādos virzienos.

Tad ar kociņu izbraukājam pa deserta virsmu izveidojot šādu ornamentu. Liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Ne reizi vien pārbaudīts – jo ilgāk stāv, jo gardāks deserts.

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Neparastais deserts!

Sastāvdaļas pamatnei:

-Pusotra paciņa selgas cepumi,man bija brūnie,bet var ņemt kādi garšo.

-130g sviests

-1 glāze miežu pārslas (250ml)

Miežu pārslas apgrauzdējam un sablenderējam miltos.

Cepumus arī sablenderējam smalkas drupačās.

Savienojam abu veidu drupačas,pievienojam izkausētu sviestu.

Izmaisam un liekam traukā,izveidojam pamatni ar sānu maliņām.Zem pamatnes labi ir ieklāt cepamo papīru vai pārtikas plēvi,lai pēc tam desertu viegli izņemt.

Protams,cita lieta,ja jums ir kūkas forma,kam noņemas sānu malas.

Atstājam sagatavoto pamatni istabas tempertūrā līdz gatavojam deserta masu.

Sastāvdaļas deserta krēmam:

-2 glāzes piens (250ml glāzes tilpums)

-1/2 glāze rīsu pārslas

– 1 glāze skābais krējums

-1 buņdžiņa iebiezinātais piens ar cukuru vai arī 1 paciņa svaigais siers (un ja liekam svaigo sieru,pievienojam cukru pēc garšas ap 125ml)

-2 tēj.k vaniļas cukurs

-15g želatīns,man bija firmas Anatols,bet var arī 1/2 paciņu Santa Maria želatīnu

– 1 ēd.k kakao dekorēšanai

Katliņā ielejam 1 glāzi pienu,uzvāram un pievienojam rīsu pārslas.Vāram uz mazas uguns,ik pa laiciņam apmaisot līdz putra pilnībā uzbriedusi.

Ļaujam putrai atdzist un tad sablenderējam.

Skābo krējumu putojam līdz tas paliek biezs un krēmīgs,ap 5-8 minūtēm,pievienojam vaniļas cukuru un iebiezināto pienu vai arī svaigo sieru ar cukuru.Visu kārtīgi vēl saputojam ap 5 minūtēm.

1 glāzē piena iemaisam želatīnu un ļaujam tam uzbriest 5 minūtes,tad uzsildam siltu,ne karstu un maisam līdz želatīna graudiņi izkusuši.Rīsu pārslās iemaisam pienu ar želatīnu.

Tad šo massu pievienojam krējuma massā un visu saputojam.

Lejam uz cepumu pamatnes,bet 2 ēd.k deserta krēma atstājam.Iemaisam kakao šajās 2 ēd.k deserta krēmā un lejam uz deserta virsmas veidojot līnijas dažādos virzienos.

Tad ar kociņu izbraukājam pa deserta virsmu izveidojot šādu ornamentu.Liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Ne reizi vien pārbaudīts,ka jo ilgak stāv,jo gardāks deserts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.