Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
19. jūnijs, 2014
Drukāt

Neparastas formas zemeņu groziņi. Gatavošana soli pa solim (1)

Foto - kaknam.comFoto - kaknam.com

Sastāvdaļas:

500 g rauga mīklas

350 ml saldā krējuma

1 tējkarote vaniļas cukura

30 g pūdercukura ar vaniļu

10 g želatīna

60 g smalkā cukura

500 g zemeņu

1. Mīklu sadala 12 daļās – tik būs groziņu. Pēc tam katru no daļām dala vēl divās daļās un izveido kvadrātiņus, lai tie būtu nedaudz lielāki par formiņām (var izmantot oriģinālās groziņu formiņas vai kēksiņu formas). Formiņas iesmērē ar sviestu un liek tajā kvadrāveida mīklu tā, lai tās nepārklātos viena virs otras, bet pamīšus – tā, lai veidotu tādas kā ziedlapiņas.

2. Ieliek formiņās zirņus vai pupiņas (labāk pupiņas, jo tās ir vieglāk pēc tam izņemt). Ja tie nav pa rokai, var mīklai uzklāt cepamo papīru. Cep 15-20 minūtes 190 grādu temperatūrā. Labāk likt cepeškrāsnī zemāk vai – ja augstāk, tad pa virsu klāt folija papīru, kad mīkla paceļas.

 3. Kamēr groziņi cepas, gatavo želeju. 50-100 ml ūdens izšķīdina želatīnu, pēc tam ielej uzsildītā saldajā krējumā. Maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīst. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru, pēc tam atdzesē. Zemenes nomazgā un sagriež kvadrātiņos.

4. Izņem no groziņiem zirņus vai pupiņas. Liek zemenes gatavajos groziņos. Ielej želeju istabas temperatūrā (tai jābūt jau diezgan atdzisušai).

5. Ja neesat pārliecināti, vai groziņos nav caurumiņu, pirms tajos likt zemenes, iesmērējiet “trauciņus” ar želejas kārtu un atdzesējiet. Tā būs kā aizsargkārtiņa.

6. Griezumā viņi izdodas, lūk, šādi.

7. Gatavos groziņus apkaisa ar pūdercukuru.

 Recepte no kaknam.com

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Jāpamēģina pagatavot.

Draugiem Facebook Twitter Google+