Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
15. oktobris, 2014
Drukāt

5 neparastas garšas nianses: kā dažādi pārstrādāt ābolus ziemai

1. Klasiskais paņēmiens

1no5
zaveti1

No cietiem un kraukšķīgiem līdz mīkstiem vai cukuroti saldskābiem – tik ļoti atšķiras garša, ja ābolus pirms žāvēšanas apsmidzina ar eļļu vai citrona ūdeni, pārkaisa ar cukuru vai pat pavāra cukura sīrupā! Piedāvājam piecus paņēmienus, kā sagatavot gardus žāvētos ābolus.

Ābolus sagriež šķēlītēs, saliek uz restītēm un diennakti kaltē +40…+45 °C temperatūrā. Lai tie nebūtu brūni, pirms tam var apsmidzināt ar citrona sulu (citrona sula un ūdens attiecībā 1 : 1). Savērti garās virtenēs un pakarināti virs plīts, āboli izžūs ļoti ātri.

 

Gaiši un kraukšķīgi

Lai iegūtu kraukšķīgus un gaišus žāvētos ābolus, šķēlītes pāris minūtes pamērcē vieglā citronskābes ūdenī (puslitrā ūdens ieber ēdamkaroti citronskābes). Notecina un žāvē kaltēšanas kastē, vispirms +55 °C, pēc tam +45…+50 °C. Lai āboliem būtu kraukšķīga miziņa, sākumā vajag augstāku temperatūru. Šādi izžāvētas šķēlītes viegli lūst, bet, žāvējot īsāku laiku, gabaliņi ir mīkstāki.

  1. Klasiskais paņēmiens
  2. Ābolu čipsi
  3. Mērcēti sīrupā
  4. Sacukoroti
  5. Perfekti vienādas šķēlītes

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+