Ledusskapja un saldētavas atsvaidzināšanai

Ja ledusskapī vai saldētavā kādu laiku glabājies sabojājies pārtikas produkts, aiz sevis atstājot nepatīkamu aromātu, ko nav iespējams izvēdināt, ieliec tajā trauku ar sausiem kafijas biezumiem.

Pāris dienu laikā smaka būs zudusi, un šo metodi vari izmantot arī profilaktiski.

Automašīnai

Kafija ir tik aromātiska, ka vari to izmantot jebkur, kur nepieciešams atsvaidzināt gaisu. Ja vēlies, lai patīkamāk smaržotu tava automašīna, izžāvē kafijas biezumus uz cepamā papīra, ieliec tos no neilona zeķes veidotā maisiņā un aizsien maisiņa galu!

Tīrīšanai

Ar kafijas biezumiem iespējams teicami notīrīt izlietnes un podus – uzklāj tos netīrajai virsmai un vienkārši noberz ar suku!

Roku ādai

Ķiploku un sīpolu griešana vai jūras velšu gatavošana uz ādas vēl ilgi atstāj produktu nepatīkamo smaku. Ja tās notīrīšanai nelīdz ne mazgāšanas līdzekļi, ne citrona sula, izmēģini kafiju!

Noberz pirkstus ar kafijas biezumiem, reizē attīrot arī ādu no atmirušajām šūnām.

Saskrāpētas koka virsmas atjaunošanai

Gadu gaitā koka mēbeles iemanto skrāpējumus un citus vizuālus nolietošanās defektus.

Lai tos mazinātu, no šķīstošās kafijas un ūdens pagatavo šķidru pastu un ar vates plāksnīti uzklāj to bojātajai virsmai. Lieko masu notīri, pārējai ļauj nožūt!

Protams, šī metode derēs vien tumšākas krāsas kokam.

Pret kaitēkļiem un dzīvniekiem

Lai gliemeži neapgrauztu tevis stādītās puķes, mājā neiemitinātos skudras un kaimiņu kaķi neiezīmētu teritoriju viņiem nepiederošās vietās, sajauc kafijas biezumus ar apelsīna miziņu un iegūto masu plānā kārtiņā noklāj problēmvietās.

Spēcīgais aromāts un skābā vide atbaidīs visus nelūgtos viesus.

Tāpat kafijas biezumi der mēslojumam – tie satur kāliju, magniju, kalciju un virkni citu vērtīgu minerālvielu.

Tiesa, kafija ir pārāk skāba, lai to kā mēslojumu lietotu tīrā veidā, tomēr, sajaucot to ar ūdeni (200 g kafijas uz trīs litriem ūdens) un ļaujot šķīdumam nakti nostāvēties, iegūsi drošu līdzekli augu kopšanai.

Gardām maltītēm

Tase kafijas brokastīs ir teju katra cilvēka rituāls, tomēr svaigi kafijas biezumi lieliski papildinās arī gaļas ēdienus. Pievieno šķipsniņu biezumu steikam, cūkgaļai vai citiem gaļas ēdieniem, piešķirot tiem īpašu garšu! Tāpat vari kafiju izmantot marinādes gatavošanā vai arī, ar to aizstājot ūdeni, kas paredzēts receptē.