Foto – Valdis Semjonovs

Neparasti! Rīvētu kartupeļu, bekona un siera kēksiņi 0

Sastāvdaļas – kartupeļi, kūpināts bekons, Mocarellas, Čedaras un Parmezāna siers, Provansas garšviela vai svaigs rozmarīns un timiāns, rapšu eļļa, malti melnie pipari, sāls. Vajadzīgas arī kēksu formas, gatavotas no stingra materiāla.

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nomizotus kartupeļus sarīvē uz vidēji rupjas rīves, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu kūpinātu bekonu, maltus melnos piparus, sāli. Samaisa. Katru kēksa formu ieziež ar elļu, tajā liek rīvēto kartupeļu un bekona masu tik daudz, lai būtu aizpildītas 2/3. Pāri liek Mocarellas siera gabaliņus, rīvētu Čedaras un Parmezāna sieru. Pārklāj rīvēto kartupeļu un bekona masu. Cep 180 grādos aptuveni 20 min. Izņem no krāsns, pāri vēlreiz liek rīvētu Parmezāna un Čedaras sieru. Atkal uz 10 min liek cepeškrāsnī. Ja ciemos gaidāmi veģetārieši, šos kēksus gatavo bez bekona.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.