Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto: LETA

Noskaidroti konkursa “Atklāj pasaules garšas!” uzvarētāji
 0

Noslēdzies “Latvijas Avīzes” sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Maxima” rīkotais konkurss, ar kura palīdzību centāmies noskaidrot, cik daudz mūsu lasītāji zina par bagātīgajām Eiropas gaļas gatavošanas tradīcijām. Ar izlozes palīdzību esam noskaidrojuši laimīgos uzvarētājus – gaļas gardumu grozus no lielveikalu tīkla “Maxima” saņems mūsu lasītāji Daina Meistere, Māris Mājenieks un Daina Ziemele. Kā vēsta daudzās pareizās atbildes, Latvijas iedzīvotāji paši labprāt sevi palutina ar kādu no gardajiem Eiropas gaļas izstrādājumiem un ir labi pazīstami ar to gatavošanas tradīcijām, no kurām daudzas ir pat vairākus gadsimtus senas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Pareizo atbilžu iesūtītāji precīzi norādījuši, ka oriģinālais prosciutto šķiņķis tiek gatavots Parmas reģionā, Itālijā. Runājot par Spānijas delikatesēm, pareizi atbildējuši bija tie konkursa dalībnieki, kuri norādīja, ka šīs valsts pazīstamākā gaļas delikatese jamon serrano tulkojumā latviešu valodā nozīmē “kalnu šķiņķis”, savukārt Ibērijas melno cūku, no kurām tiek gatavots Iberico vītinātais šķiņķis, ēdienkarti veido ozolzīles un zāle. Daudzi mūsu lasītāji ir pareizi atbildējuši, ka slavenā franču delikatese foie gras tulkojumā latviešu valodā nozīmē “taukās aknas”. Uz jautājumu par to, kurā ēdienreizes brīdī Beļģijā tiek pasniegta šīs valsts tradicionālā delikatese – pastēte, pareizi atbildējuši tie mūsu lasītāji, kuri norādījuši, ka pastēte tiek likta galdā mielasta sākumā. Visbeidzot konkursa pareizo atbilžu iesūtītāji precīzi norādījuši, ka “Maxima” lielākajos veikalos gaļas sortimenta dienās bija pieejami pat 800 dažādi žāvētas, vītinātas, kūpinātas un nogatavinātas gaļas veidi, tostarp arī Eiropā populārākā gaļas delikatese – Švarcvaldes šķiņķis.

“Latvijas Avīze” un lielveikalu tīkls “Maxima” pateicas lasītājiem par aktīvo dalību konkursā un daudzajām vēstulēm. Par balvu saņemšanu ar konkursa uzvarētājiem “Maxima” pārstāvji sazināsies personīgi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.