Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
15. oktobris, 2016
Drukāt

Notiks Latvijā pirmais austeru atvēršanas čempionāts

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Franči Ziemassvētkos galdā pasniedz austeres, tītaru baltvīnā, zosu aknu pastēti un visu iespējamo šķirņu sierus. Tam visam franči dāsni uzdzer šampanieti.

Šodien Rīgā “Berga bazārā” norisināsies austeru sezonas atklāšanas svētki, kuru laikā tiks arī rīkots pirmais austeru atvēršanas čempionāts.

Čempionātā tiks vērtēta dalībnieku spēja atvērt noteiktu austeru skaitu ātrāk un kvalitatīvāk.

Viens no pasākuma organizatoriem, kluba “Fans of Oyster” vadītājs Mārtiņš Reinis, atzīmē, ka Latvijā austeru baudīšanas kultūra ir samērā jauna un plašāka auditorija par to sākusi interesēties tikai pēdējo gadu laikā. “Interese par austerēm, to veidiem, garšas īpašībām un pārošanu ar dzērieniem pēdējā laikā ir ievērojami augusi. Tādēļ sadarbībā ar “Berga bazāru” nolēmām iepriecināt visus austeru cienītājus, noorganizējot viņiem īpašus svētkus,” skaidro Reinis.

Svētku laikā notiks dažādas degustācijas, austeru meistarklase, konkursi un Latvijas pirmais austeru atvēršanas čempionāts. Tajā var piedalīties ikviens, kuram ir pieredze austeru atvēršanā. Īpaša žūrija vērtēs dalībnieku spēju atvērt noteiktu austeru skaitu ne tikai ātrāk, bet arī kvalitatīvāk. Savukārt pasākuma apmeklētājiem, kuri nepiedalās čempionātā, būs iespēja sacensties par balvām dažādās, ar austeru ēšanu saistītās kategorijās.

Reinis aicina šo pasākumu apmeklēt arī tos, kuri vēl ne reizi nav pamēģinājuši šo delikatesi. “Attiecībā pret austeru ēšanu ir izveidojušies dažādi stereotipi, taču mana pieredze liecina, ka tieši lielākie skeptiķi pēc tam kļūst par kaismīgākajiem austeru faniem,” norāda “Fans of Oyster” vadītājs.

Reinis uzsver, ka kvalitatīvai austeru baudīšanu liela nozīme ir pareizai to pasniegšanai – uz ledus, ar citronu un īpašu mērci. Būtiska ir arī atbilstoša dzērienu izvēle. Starp citu, pasākuma laikā būs iespēja izmēģināt, kā austeres “pārojas ar alu”.

“Mēs esam pieraduši austeres baudīt kopā ar vīnu vai šampanieti, taču tās lieliski garšo kopā arī ar atbilstošām alus šķirnēm, par ko varēs pārliecināties ikviens pasākuma apmeklētājs,” pauž organizatori.

Tiem, kuri joprojām baidās nogaršot austeri, viņš atgādina, ka tā ir ne tikai izslavēts afrodīzijs, bet arī vērtīgs kalcija, magnija, cinka, dzelzs, A, B6, B12 un C vitamīna avots. Tāpat austere nav pretrunā ne ar vienu diētu, un, tās baudot, nav jāuztraucas par “slaido līniju”.

Austeru sezonas atklāšana un čempionāts sāksies plkst.14 un ilgs līdz plkst.20. Pasākums norisināsies kafejnīcā “Buržujs” un īpašā teltī pie “Berga bazāra” Dzirnavu ielas ieejas un kafejnīcā ”Buržujs”. Pasākuma laikā viesus izklaidēs “MNTHA” jeb dziedātāja Marija Mickeviča un apmeklētājiem būs iespēja baudīt ne tikai svaigas, bet arī ceptas austeres un citus jūras produktus, kā, piemēram, tepiķgliemenes, jūras ķemmītes un līdzīgas ēdamas lietas.

Pievienot komentāru

Gribi pilnībā mainīt stilu? Kā spert pirmo soli, iesaka stiliste Una BernatovičaLūdzu, pastāstiet, kas jādara, lai sieviete pilnībā mainītu savu stilu! Kā panākt efektu, lai neviens viņu vairs nepazīst? ILONA KULDĪGĀ
Pieci sejas kopšanas rituāli pārejai uz "ziemas laiku"Mainoties gadalaikiem, jāmaina sejas kopšanas paradumi.
Draugiem Facebook Twitter Google+