Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. septembris, 2015
Drukāt

Nūdeļu sacepums ar gaļu

Foto-vkusnodoma.netFoto-vkusnodoma.net

Sastāvdaļas – 2 glāzes nūdeļu, sīpols, 300 – 500 g vārītas vistas filejas, ola, 50 – 100 g piena, augu eļļa, sāls pēc garšas.

Pagatavošana.

Vispirms viegli sālītā ūdenī novāra nūdeļu makaronus. Kad gatavi, nolej ūdeni un nūdelēm pievieno sviestiņu, lai makaroni uzreiz nesaliptu.

Vārītu vistas fileju samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

Sīpolu smalki sagriež un viegli apcep pannā augu eļļā. Pannā liek samalto gaļu. Visu samaisa. Iegūto masu liek traukā pie nūdelēm. Ja nepatīk sīpoli, tos var nelikt, tad samalto gaļu uzreiz liek pie nūdelēm, nevis pannā.

Atsevišķā traukā ar dakšiņu sakuļ olu, pievieno pienu, pievieno nedaudz sāls. Visu samaisa un ielej nūdeļu un gaļas maisījumā. Visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

Cepamo trauku ietauko. Traukā liek nūdeļu masu, visu izlīdzina. Sacepuma virspusi pārsmērē pēc vēlmēm – ar krējumu, ar olu, ar eļļu utt. Var uzkaisīt rīvētu sieru.

Liek 170 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram uz 40 – 45 minūtēm.

Gatavo sacepumu izņem no cepeškrāsns un ļauj tam nedaudz atdzist.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+