Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
19. septembris, 2014
Drukāt

Kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis?

“Izlasot rakstu par rupjmaizi (“Latvijas Avīze”, 24.07.2014.), radās jautājums – kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? Vai tā bija arī ar agrāk cepto maizi?
” Jānis Bērziņš Rīgā

Atbild diētas ārste Lolita Neimane: “Jebkura maize satur saliktos ogļhidrātus, no kuriem asinīs paaugstinās glikozes līmenis, tikai tas notiek lēnāk un vienmērīgāk nekā no vienkārša cukura jeb saharozes. Jo rupjāka maize, jo vairāk šķiedrvielu tā satur, jo lēnāk notiek glikozes ieplūšana asinīs.”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+