Mobilā versija
+1.8°C
Nanija, Ilgmārs
Trešdiena, 29. marts, 2017
16. jūlijs, 2015
Drukāt

Ogu ķīselis ar saldējumu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas
250g upenes

250g sarkanas jāņogas

4-5 ēd.k. cukurs

3 ēd.k. kartupeļu ciete

1 kanēļa standziņa

4-5 krustnagliņas

1/2 citrons

1 tējk. vaniļas esence

500ml plombīra saldējums

Ogas pārlasīt un iebērt katlā. Pievienot cukuru un ar kartupeļu stampu saspaidīt. Pieliet 250g ūdens un vārīt 5 min. Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, vaniļas esenci, rīvetu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu.
Kartupeļu cieti izšķīdināt 1/3gl ūdens un visu laiku maisot tievā strūkliņā pieliet ķīselim. Vārīt kamēr ķīselis sabiezē. Atdzesēt.
Pasniedz atdzesētu ar saldējumu.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+