Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
7. augusts, 2014
Drukāt

Olīvu, gurķu un turku zirņu dips. Vasarīga uzkoda dārza ballītēm

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas.

Sarežģītība: Zema
Personas: 4
Izmaksas: Vidējas
Sagatavošana: 10 min

Gatavošana: 5 min
Kopējais laiks: 15 min

Pagatavošana

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Maizes stienīšus apslaki ar eļļu un liec krāsnī apgrauzdēties, līdz tie ir zeltainai. Izņem no krāsns un atdzesē.

Blenderī liec pusi krēmsiera, turku zirņus, ķiplokus, sezama sēklas un eļļu un sablenderē. Pārliec bļodā, pievieno atlikušo krēmsieru un pārējās krēma sastāvdaļas un samaisi.

Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.

Sastāvdaļas
1 čabata, sagriezta stienīšos
3 ēd.k. olīveļļas apslacīšanai
10 nelieli gurķi, sagriezti stienīšos

krēmam:
240 g “Rasa” krēmsiera ar olīvām
240 g turku zirņu
3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
2 ēd.k. sezama sēklu
4 ēd.k. maigas extra virgin olīveļļas
5 lielas bazilika lapiņas, smalki sakapātas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Autors: Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+