Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
13. marts, 2014
Drukāt

Olu nūdeles ar garnelēm 


Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Ik pa laikam garšvielu veikalā “Avokado” notiek ēdienu gatavošanas meistarklases. Šoreiz šefpavārs Hermans Andress Kuoto Silva no Venecuēlas stāstīja un soli pa solim rādīja, kā vokpannā top aromātisks, ar bagātīgu garšas buķeti apveltīts, veselīgs ēdiens.

Dārzeņus apcepot parastajā pannā, šķidrums vienmērīgi ātri iztvaiko no visas virsmas, turpretī vokpannā tas sakrājas apakšdaļā, tāpēc var vienkāršāk ar minimālu daudzumu taukvielu pagatavot sulīgus ēdienus. Turklāt iespējams likt kopā dārzeņus, gaļu, rīsus un citas ēdiena sastāvdaļas, kam citkārt vajadzētu atšķirīgu laiku. Tiesa, lai pannu uzkarsētu līdz nepieciešamajai temperatūrai, jābūt spēcīgai ugunij, švaka gāzes liesmiņa nederēs.

Olu nūdeles ar garnelēm 


Nepieciešams

Olu nūdeles

Garneles

Paprika

Sīpols

Cukīni

Burkāns

¼ Ķīnas kāposta

Sāls

Melnie maltie pipari

Citronpipari

Ingvers

Sojas mērce

Čili saldskābā mērce

Čili pulveris

Ķiploks

Ingvers

Olīveļļa

Sojas eļļa

Sezama eļļa

Sezama sēklas

Terijaki mērce

Pagatavošana

Garneles ieliek marinādē, ko pagatavo no sāls, melnajiem maltajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces. Papriku, cukīni, burkānus, Ķīnas kāpostu sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, vispirms aprauj 1 daiviņu ķiploka un 3 ripiņas ingvera, tad pievieno sašķērētos dārzeņus, uzkaisa sāli un čili pulveri. Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai viducī varētu cept garneles. Kad tas izdarīts, visu pārlej ar sojas un sezama eļļu un samaisa. Pievieno vārītas olu nūdeles, uzkaisa sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+