Mobilā versija
-4.3°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Otrdiena, 6. decembris, 2016
4. jūnijs, 2015
Drukāt

Pagatavo maizi ar žāvētām plūmēm

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 250 g pilngraudu kviešu miltu

• 250 g smalko kviešu miltu

• 250 ml paniņu

• 75 g žāvētu plūmju

• Tējkarote sāls

• Tējkarote sodas

Plūmes sagriež mazos gabaliņos. Miltus sajauc ar sāli un sodu. Pievieno paniņas un plūmes un to visu iecilā mīklā. Ar rokām nemīca! Izveido apaļu kukulīti un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 35–40 minūtes.

 

Uzziņa

Ja nepatīk cieta garoza, maizīti pēc izņemšanas no cepeškrāsns apklāj ar mitru dvieli vai ievieto plastmasas maisiņā (patur aptuveni 20 minūtes).

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+