Foto-Baiba Buceniece

Pahlava
 0

Sastāvdaļas: Piens, 20% krējums, olas, sviests, raugs, cukurs, citrons, medus, safrāns, valrieksti, mandeles, lazdu rieksti, milti, vanilīna cukurs, muskatrieksts, malts kardamons.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

No kausēta sviesta, miltiem, uzsildīta piena, olām, krējuma, pievienojot raugu (uz 1 kg miltu – 10 g), pagatavo mīklu. Uz 30 – 40 min atstāj istabas temperatūrā. Gatavo pildījumu. Lazdu riekstus apgrauzdē, noņem miziņu. Visus riekstus samaļ. Proporcijā 1:1 pievieno cukuru, arī vanilīna cukuru, muskatriekstu, kardamonu. Kausētam sviestam pievieno cukuru, izmaisa, pielej ūdeni (uz 1 kg cukura – 1 l ūdens). Uzvāra, pievieno citrona sulu. Ļauj atdzist līdz 40 grādiem, tad pievieno 0,5 kg medus. Mīklu plāni izveltnē. Katru kārtu apziež ar kausētu sviestu, pāri liek riekstu pildījumu, tā veido 7 – 9 kārtas. Sagriež rombiņos. 5 min cep cepeškrāsnī, tad apziež ar sakultas olas dzeltenuma un safrāna maisījumu, rotā ar riekstiem vai mandelēm. Cep 160 grādus karstā cepeškrāsnī. Pēc 20 min pārklāj ar kausētu sviestu, vēl pēc 5 min pārlej ar medus sīrupu, turpina cept. Pavisam pahlava jācep 35 – 40 min. Gatavošanas laiks – 3,5 stundas.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.