Foto – Shutterstock.com

Aizputē palīdz kļūt slaidākam novājēšanas centrā “Cerība resnīšiem” 9

Tagadējā pārticības laikmetā, kad ēdiena netrūkst un mēs, sevi lutinot, regulāri apēdam kādu lieku kumosiņu, par ienesīgu biznesu kļūst novājēšanas pakalpojumi. Taču ir vispārēji svara zaudēšanas principi, kurus ievērot spēj ikviens.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
VIDEO. “Ja es, uz veikalu braucot, iekāpju Teslā, nevis “zaporožecā”…” Daugaviņš izsakās par Kariņa skandālu 11
Lasīt citas ziņas

Netālu no Aizputes šogad atklāts ekskluzīvs novājēšanas centrs ar vilinošu nosaukumu “Cerība resnīšiem”. Tiek solīts, ka mēneša laikā apjomi samazināsies vismaz par diviem izmēriem.

Katru klientu vispirms izmeklē ārsts, veic analīzes. Tad klients kāpj uz gudrajiem svariem, kas rāda ne tikai ķermeņa svaru, bet arī tauku procentu (kopējo un dažādās ķermeņa daļās), muskuļu masu, kaulu masu, ūdens daudzumu (ja ūdens par daudz, tas liecina par tūsku; ja par maz, arī nav labi, jo āda un ķermenis ātrāk noveco) un vielmaiņas ātrumu – cik daudz kilokaloriju organisms patērē miera stāvoklī. Gudrie svari nosaka arī cilvēka bioloģisko vecumu, kas galvenokārt atkarīgs no vielmaiņas ātruma un ķermeņa masas. Ja ir laba veselība, bioloģiskais vecums ir 10–15 gadu mazāks, nekā rāda pases dati.

CITI ŠOBRĪD LASA

Novājēšanas programmu katram klientam individuāli izstrādā dietologs Eduards Konrāds, ņemot vērā izmeklējumu rezultātus, pārtikas produktu individuālu nepanesamību, iedzimtību, ēšanas paradumus un dzīvesveidu. Programma domāta mēnesim. Pirmās desmit dienas, lai paātrinātu vielmaiņu, dominē olbaltumvielu produkti (gaļa, zivis) un zaļumi (salāti, garšaugi). Vēlāk ēdienkartē parādās arī dārzeņi (burkāni, bietes, gurķi, kāposti utt.) un augļi. Lai iegūtu un saglabātu slaido līniju, dārzeņi jāēd dienas pirmajā pusē, jo tad tie veiksmīgi tiks pārstrādāti, bet dienas otrajā pusē ēdienkartē jābūt olbaltumvielas saturošiem produktiem un zaļumiem. Olbaltumvielas nepieciešamas, lai nesamazinātos muskuļu masa. Kartupeļi, maize, saldumi (konfektes, cepumi, smalkmaizītes) no ēdienkartes ir izsvītroti.

Tāpat tiek izveidota individuāla fitnesa pro­gramma, ņemot vērā katra trenētības līmeni (to rāda, piemēram, veloergometrija). Novājēt palīdz aerobā slodze – ātra iešana, braukšana ar velosipēdu, peldēšana, trenētiem cilvēkiem arī lēns skrējiens (jauniem cilvēkiem pulss nedrīkst pārsniegt 120 sitienu minūtē, bet vecākiem ļaudīm tam jābūt vēl lēnākam). Aerobās slodzes apstākļos pēc pirmajām 20 minūtēm organisms sāk tērēt tauku rezerves. Fiziskā slodze aerobā režīmā trenē arī sirdi. Toties, ja pulss pārsniedz 120 sitienu minūtē (jauniem cilvēkiem), tā jau ir anaerobā slodze skābekļa trūkuma apstākļos. Tad organisms tērē glikozes krājumus aknās, taču tauki nekūst. Pēc smaga fiziska treniņa glikozes krājumi organismā samazinās un atkal ļoti gribas ēst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.