Mobilā versija
+5.7°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
10. septembris, 2015
Drukāt

Pankūkas ar gredzenos sagrieztiem āboliem. Mmm!

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

1,5gl piens
1,5 gl milti (var pusi uz pusi ar pilngraudu vai auzu miltiem)
1,5 gl milti (var pusi uz pusi ar pilngraudu vai auzu miltiem) 3 olas
3 vidēji lieli āboli
1/2 tējk. vaniļas cukurs
1 tējk cepamais pulvers
1 ēd.k. medus
brūnais cukurs
kanēlis
sviests

Pagatavošana

Ābolus sagriezt ne pārāk plānos gredzenos. Serdi var ar speciālu rīku izgriezt pirms ābolu griešanas, vai arī katrai ripiņai atsevišķi izgriezt ar cepumu formiņu. Pannā izkausētā sviestā apcept ābolu ripiņas no abām pusēm, pārkaisot ar brūno cukuru un kanēli. Ābolus pārlikt uz šķīvīša.

Pagatavot mīklu. Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem. Uzputot olu dzeltenumus ar vaniļas cukuru, pievienot miltus, medu, pienu, cepamo pulveri un isu samaisīt viendabīgā masā. Atsevišķā bļodā uzputot olu baltumus līdz stingrām putām un iecilāt mīklā.

Pannā izkausēt sviestu un uzliet vienu kausiņu pankūku mīklas. Pankūkā iespiest ābolu gredzenus un, kad pankūka ir apcepusies, uzmanīgi to apgriezt riņķī. Šādā veidā izcept visas pankūkas.

Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.

 

Recepti piedāvā

bonap

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+