Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
15. jūnijs, 2012
Drukāt

Pankūkas, ar saldo un sāļo pildījumu

Natālijas Rogovas fotoNatālijas Rogovas foto

Sastāvdaļas maltās gaļas pildījumam: 250g maltā gaļa, 1 burkāns, 1/2 paprika, 1 liels sīpols, garšvielas, ap 50g siers.

 

Kā gatavot?

Uz pannas liekam malto gaļu cepam un lai tā būtu mazos graudiņos, nevis lielos gabaliņos, tad to ar dakšiņu saspaidām.

 

pa1

 

Pievienojam sīki sagrieztu sīpolu. Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam.

 

pa2

 

Pa to laiku nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves burkānu, pievienojam pannā.

 

pa3

 

Sagriežam mazos gabaliņos papriku, liekam pannā, pievienojam garšvielas. Visu sautējam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot. Sautējam ap 15 minūtēm.

Kad gatavs, liekam trauciņā, pierīvējams sieru, izmaisām.

Sastāvdaļas sāļajai mīklai:

-250ml piens
-3 olas
-1 tēj.k cukurs
-1/2 tēj.k sāls
-1 ēd.k eļļa
-7 ēd.k milti

Kā pagatavot?
Ar putojamo slotiņu samaisam olas ar cukuru, sāli, pievienojam miltus, šādas piepildītas ēdamkarotes, ar mazu kaudzīti.

pa5

 

Izmaisām, lai nav kunkuļi. Pievienojam eļļu. Uzsildam pienu, lai ir minimāli silts, lejam olu/miltu masā.I zmaisam, lai ir viendabīga mīkla, bez kunkuļiem.

 

pa6

 

Pašā sākumā pannu mazliet apsmērējam ar eļļu, neuzlejam, bet apsmērējam, tad lejam mīklu, tik lai ir plānas, plānas pankūciņas. Cepam no vienas puses, tad ņemam nost un liekam uz dēlīša vai arī uz galda virsmas ar nezicepto pusi, kas mazliet ieeļļota.

 

pa8

 

Liekam pa vidu pildījumu un salokām.

 

pa9

 

Tā izcepam visas pankūciņas.

 

pa10

 

Sanāca 10 pankūkas. Pildījums ap 1 ēd.k uz vienu pankūku.

Sastāvdaļas biezpiena pildījumam:

-200g biezpiens
-1 olas dzeltenums
-cukurs,vaniļas cukurs pēc garšas
-1 ēd.k skābais krējums

Trauciņā liekam visas sastāvdaļas, izmaisām.

 

pa13

 

Sastāvdaļas saldajai mīklai:

-200ml piens
-ap 3 ēd.k cukurs
-vaniļas cukurs
-1/3 tēj.k sāls
-1 ēd.k citrona sula,dos skaitu krāsu un neparastu garšu.
– 3 olas un 1 olas baltums, kas palika no biezpiena pildījuma gatavošanas
-1 ēd.k eļļa
-7 ēd.k milti

Kā gatavot?

 

pa14

 

Olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli samaisām, pievienojam miltus, izmaisā, lai nav kunkuļi, pievienojam citrona sulu, eļļu, izmaisām, pievienojam mazliet uzsildītu pienu, izmaisām. Lejam mīklu uz pannas, cepam no vienas puses, tad liekam uz ieeļotas virsmas ar necepto pusi.

 

pa15

 

Liekam pildījumu, salokām. Gatavas pankūkas apcepam eļļā no abām pusēm. Pildījums uz vienas pankūkas ap 1 ēd.k. Šīs arī iznāca 10 gab.

Pankūkas lieliski garšo gan siltas, gan arī aukstas.

Pa kreisi ar biezpiena pildījumu, pa labi ar gaļas.

Sanāca ļoti skaistas, maigas, gardas pankūciņas.

Man tik liels prieks par šo recepti, jo izdevās super!!!

 

pa18

 

Biezpiena pankūciņas ēdam ar smilksķērkšķu-ābolu ievārījumu.

 

pa19

 

Gaļas pankūciņas ar skābo krējumu.

 

 

Iesūtījusi Natālaija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+