Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
7. janvāris, 2014
Drukāt

Pankūku zupa ziemīgā dienā

zupa2

Ziemā ēdienkartē nav tik daudz salātu, dārzeņu, augļu un ogu kā vasarā, bet organismam vajag krietni vairāk enerģijas. Piedāvājam vienkāršus, sātīgus ziemīgus ēdienus brīvdienu pusdienu galdam!

 

Pankūku zupa (četriem cilvēkiem)

Pankūkām:

100 ml piena,

130 g kviešu miltu,

2 olas,

½ tējkarotes sāls.

Zupas buljonam:

Seleriju sakne, burkāni, seleriju kāti, sāls un melnie pipari – vajadzīgs tikai buljons.

Pankūku pildījumam:

150 – 200 g viegli kūstoša siera (Krievijas, Holandes, Gouda, var arī kausēto, galvenais, lai ir tāds, kas labi kūst), zaļumi pēc vēlēšanās – kinza, pētersīļi, dilles.

Pankūkām sajauc visas sastāvdaļas, izmaisa mīklu un izcep lielās pankūkas.

Sarīvē sieru, uzkaisa uz pankūkas arī zaļumus un stingri sarullē. Ja gribas asāku zupu, pankūku pildījumam var pievienot sakapātus ķiplokus.

Sagriež mazās ruletītēs. Tās izkārto uz šķīvja un pārlej ar karstu buljonu (lai siers izkūst un nofiksē, citādi tās izrullēsies).

Ļoti aromātiska zupa, izkusušais siers kopā ar buljonu dod jauku garšas buķeti.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+