Foto – Baiba Buceniece

Panna cotta ar zemeņu un persiku mērci 0

Vēl nesen “Ciemakukuļa” gardās smalkmaizītes, kūkas, cepumus, picas un citus ēdienus varēja iegādāties Rīgā, Nometņu un Gobas ielā, bet nu durvis vērusi trešā omulīgā “Ciemakukuļa” kafejnīca – Kuldīgas ielā līdzās Botāniskajam dārzam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Uzņēmuma īpašniece ZANDA KOZLOVSKA stāsta, ka šis bizness lielā mērā sākts personisku apsvērumu dēļ – dēlam konstatēta E vielu nepanesība, līdz ar to viņš nevar ēst pilsētas konditorejās nopērkamos gardumus. Zanda apņēmās gan savai ģimenei, gan pircējiem piedāvāt, cik vien tas iespējams, no E vielām brīvu, kvalitatīvu produkciju. Sapnis ir piepildījies. Konditorejas krāsnīs ik dienu cepas gardi našķi, gatavoti no kvalitatīvām izejvielām. Turklāt pēc pircēju pieprasījuma “Ciemakukuļa” ēdienkartē iekļauta arī zupa, mājas picas, salāti un vairāki saldie ēdieni. Pavāre KATARŽINA STEPANOVA iepazīstināja ar dažām receptēm.

Panna cotta ar zemeņu un persiku mērci

SASTĀVDAĻAS Saldais krējums, piens, vanilīna cukurs, cukurs, želatīns. Mērcei: zemenes, ābolu sula, persiki.

CITI ŠOBRĪD LASA

KĀ GATAVOT? Saldo krējumu un pienu (proporcijā 1:1) lej katliņā, uzkarsē līdz 80 grādiem. Pievieno vanilīna cukuru, cukuru un želatīnu (30 g uz 1 litru). Maisa, līdz masa viegli sabiezē. Lej deserta trauciņos vai formiņās, ievieto ledusskapī. Kad masa sastingusi, gatavo ogu vai augļu mērci, šoreiz – no persikiem un zemenēm. Tās sablenderē, liek virsū saldā krējuma un piena masai. Zemeņu masai blenderējot var pievienot nedaudz ābolu sulas. Jebkura ogu un augļu mērce garšas ziņā izdosies izteiksmīgāka, ja tai pievienosiet mazliet konjaka vai liķiera. Rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.