Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
9. septembris, 2015
Drukāt

Panna šķērsgriezumā: uzzinām, ko tā sevī slēpj

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Šeit var labi redzēt alumīnija pannas pārklājumus.

Tiekoties ar šefpavāru Māri Astiču, uzmanību piesaistīja virtuves plauktā noliktā panna. Pirmā doma – panna, triecoties pret grīdu, sašķīdusi divās daļās. Tas izrādījās uzskates līdzeklis topošajiem pavāriem, lai redzētu, cik daudz un kādi pārklājumi ir cepešpannai. – Titāna sakausējums, pretrūsas kārta, keramikas kārta un pretpiedeguma pārklājums – alternatīva teflonam, taču izturīgāks jaunākas paaudzes materiāls. Katrs slānītis ir tikai aptuveni milimetru biezs, bet alumīnija pamats ir vismaz 9–10 mm biezs. Pannai pats svarīgākais – lai apakša būtu bieza, jo tad tā spēj noturēt karstumu, – skaidro Māris Astičs.

Pannas lej no augstas kvalitātes alumīnija sakausējuma. Tad katru rūpīgi noslīpē un sedz pārklājumus: titāna–alumīnija oksīdu, kas mīkstajam alumīnijam piešķir cietību un nodilumizturību, minerālu daļiņu slāni, kas nodrošina izturību pret skrambām, un vēl vienu slāni, kas stiprina pretpiedeguma īpašības.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+