Mobilā versija
+5.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
25. augusts, 2014
Drukāt

Pārvietojama vasaras virtuve un kūpinātava (1)

Foto Valdis SemjonovsFoto Valdis Semjonovs

Saimniece Daiga Rūķe ērtajā vasaras virtuvē.

Šo nelielo vasaras virtuvi konstruējis Pēteris Rūķis no Priekuļiem. Galdiņam ir atvāžama daļa. Atvērtā veidā tā kalpo par aizmugurējo sienu, lai, ēdienu gatavojot, nenošļakstītos vasaras namiņš.

Galda virsma gatavota no ūdensizturīga finiera. Uz tā var nolikt gāzes vai elektrisko plītiņu, kā arī tīrīt zivis, griezt salātus utt.

Izlietne izmaksājusi ļoti lēti. Tā gatavota no kvadrātveida plastmasas bļodas, kas nopērkama aptuveni par 50 centiem. Vidū izgriezts caurums un ielikts santehnikas veikalā pirkts sifons. Uz šāda galdiņa ērti tīrīt zivis, jo visas atliekas tūdaļ nonāk izlietnē. Zem izlietnes noliek spaini, kur satek netīrais ūdens. Izlietne turas uz līstītēm jeb sliecītēm (kā rakstāmgalda atvilktne), tāpēc vajadzības gadījumā to var viegli izņemt.

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Daiļdārzs. Priekuļi, Lāčplēša iela 3. Šokolādes krāsas guļbaļķu namiņā dzīvo un čakli rosās īsti darba rūķi – Daiga un Pēteris Rūķi, viņiem palīdz mazais Rūdolfs. Ideja par māju izlolota no maza vasaras namiņa pirms 14 gadiem. Puķu dobes Daigas pašas radītas un koptas. Katrs augs apmīļots, caur savu sirdi un emocijām lolots. Māja lieliski iekļaujas kopējā ainavā, kuru Rūķu ģimene veido arī ārpus savas teritorijas, pieguļošo mežu pamazām izkopjot par parku. 31/07/2014 foto: Valdis Semjonovs/Praktiskais Latvietis

Galdiņa apakšā var ērti sakraut malku, kas vajadzīga, lai kurinātu blakusesošo kūpinātavu. Kūpināšanai ļoti laba ir alkšņa malka, kā arī ābeļu, Kaukāza plūmju un jebkuru citu augļu koku zari, kas kūpinājumiem piešķir īpašu aromātu. Tādēļ, apzāģējot augļu kokus, zarus ieteicams sacirst vajadzīgā garuma sprungulīšos, kas vasarā noderēs kūpināšanai.

Kūpinātava pirkta no tās izgatavotāja – SIA “Abas” Kandavā. Tā bijusi no gaiša koka, bet saimnieks nobeicējis ēkām pieskaņotā, tumšākā tonī. Iekšā atrodas trīs plaukti. Kūpina +50 °C temperatūrā, garšīgas iznāk gan zivis, gan vistas, gan cita gaļa.

Rudenī, kad pārvietojamo virtuvi vairs neizmanto, to ienes saimniecības ēkā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. nesapratu. ja pārvietojama, tad vajadzēja būt ritentiņiem.lai to var izdarīt 1 cilvēks.tā jau ok.

Draugiem Facebook Twitter Google+