Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
1. jūnijs, 2016
Drukāt

Pašmāju e-picērija radījusi pirmo melno picu Latvijā

Publicitātes foto - Kristīne DzalbePublicitātes foto - Kristīne Dzalbe

Pašmāju e-picērija “Pica Rīga”, iedvesmojoties no pasaules garšām, radījusi pirmo, melno picu Latvijā. Krāsa, kas daudzus varētu mulsināt, patiesībā ir sēpijas jeb tinteszivs tinte, kas picas pamatnei piešķir kaislīgi melnu krāsu, aromātu un izteiksmīgu garšu. Tā ir pica, kas apvieno klasisko beļģu mīdiju garšu ar Itālijas notīm, savukārt gleznainais vizuālais noformējums tapis, iespaidojoties no Rīgā tapušā ģimenes uzņēmuma melnā logo, informē uzņēmumā.

Tā kā sēpijas tintes pigments ir gaismas izturīgs – Renesanses laikā, 18.gs. un agrīnajā 19.gs. –, to izmantoja akvareļos, stikla krāsošanai un tintes pagatavošanai. Mūsdienās to iecienījuši Eiropas labākie pavāri, kas ēdienu mīl pārvērst mākslā. “Pavāra vīzija par šo picu radās, iedvesmojoties no uzņēmuma logo melnās krāsas, kā rezultātā tika apvienota klasiskā beļģu mīdiju garša ar saulainajām Itālijas notīm. Zinot, ka beļģi mīdijas mēdz pasniegt ar fritētiem kartupeļiem vai kartupeļu čipsiem, ilgi nebija jādomā, lai picu papildinātu ar brīnišķīgi plānām kartupeļu ripiņām,” stāsta e-picērijas “Pica Rīga” veidotājs Normunds Bērziņš.

Sēpijas melnā tinte plaši tiek izmanto kulinārijā kā dabiska pārtikas krāsviela un garšviela, kas dod izteiktu melno krāsu un unikālu “jūras” sāls garšu. Apvienojumā ar beļģu iecienītajām mīdijām, melnā pica ir unikāls produkts picas cienītājiem Latvijā. Katrai valstij ir savas receptes – itāļi mīdijas gatavo kopā ar pastu, spāņi paeljā, jaunzēlandieši tām pievieno īpašu vinegretu. Savukārt latvieši nolēmuši, ka ar e-picērijas jauno, nu jau vienpadsmito picu melnā “Pica Rīga”, mīdijas kļūs par gurmānu iecienītu picas sastāvdaļu.

Jaunā, melnā pica ir stratēģisks lēmums e-picērijas tālākā attīstībā, paplašinot piedāvājumu ne vien ar netradicionālu garšu un veselīgām, no pašmāju produktiem gatavotām picām, bet īpaši uzsverot arī picu vizuālo noformējumu. Tas spēlēs būtisku lomu arī e-picērijas plānotajā restorānā. “Visas picas pieejamas tikai pēc pasūtījuma un ar piegādi. Turklāt, sekojot līdzi uztura tendencēm, picu sortimentu papildina arī bezglutēna čipsu uzkoda. Bet tas vēl nav viss, jo tuvākā nākotnē katrai picai tiks piemeklēts īpaši izvēlēts vīns, ko klienti varēs pasūtīt komplektā, vai drīzumā baudīt uz vietas mūsu restorānā,” stāsta N.Bērziņš.

Pievienot komentāru

No bezdarbnieka par uzņēmēju. Šūšanas ateljē īpašnieces Karīnas pieredze (2)Karīna Šveicare bija biroja vadītāja kādā uzņēmumā, bet... kā tas mēdz notikt, pērn palika bez darba. Pirmais ceļš, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu – reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ar obligāto informācijas noklausīšanos.
Gribi audzēt savas vistiņas, bet nezini kā sākt? Dzērbeniete Daina Šmite dalās pieredzēVistas grib audzēt arvien vairāk cilvēku, taču trūkst zināšanu, ar ko sākt. – Tas nemaz nav grūti, jo vistas ir visvienkāršāk turamie mājputni. Balva par pūlēm – olas, gaļa un mēslojums, – iedrošina dzērbeniete DAINA ŠMITE.
Gāze būs lētāka, piegāde dārgāka? (5)Atvērtā tirgū dabasgāzes rēķins būs vienkāršāks nekā elektroenerģijas rēķins
Pasaulē
INFOGRAFIKA: Budžeta prioritātes - aizsardzība, drošība, veselība2017. gada valsts budžeta prioritārās nozares ir aizsardzība, sabiedriskā drošība un kārtība, veselība, sociālā aizsardzība un izglītība.
Draugiem Facebook Twitter Google+