Mobilā versija
+0.4°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. maijs, 2013
Drukāt

Pasta pappardelle ar trusi, jaunajiem burkāniem un zaļumiem

Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs

 Sastāvdaļas: (10 pastas porcijām) 800 g kviešu miltu, 200 g kviešu smalkās mannas, 1 liela vārīta biete, 5 olu dzeltenumi, maltie pipari, sāls, trusis, pīles vai zoss tauki, sīpoli, burkāni,  fenhelis, pastinaks, timiāns, Parmas siers.

 

Kā gatavot?

Lai pagatavotu pastas mīklu, sajauc miltus un mannu, tad kaudzē izber uz darba virsmas, centrā izveido iedobi, kurā iesit olu dzeltenumus. Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem, līdz veidojas viendabīga masa. Tai pievieno ar blenderi sasmalcinātu vārītu bieti un kādas 5 minūtes turpina mīcīt. Pēc samīcīšanas mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu vai stundu ieliek ledusskapī atpūsties. Tad mīklu izveltnē aptuveni 1,5 mm biezumā un sagriež nelielās strēmelītēs.

Trusi sadala, uzbārsta sāli un piparus, pievieno timiānu, apcep uz pannas. Pēc tam pārliek katlā vai veidnē, pārlej ar dārzeņu buljonu vai ūdeni, pieliek sīpolus, burkānus, fenheli, pastinaku, pīles vai zoss taukus un stundu, pusotru sautē. Kad gaļa mīksta, to atdzesē un noņem no kauliem. No buljona pagatavo mērci, tai pievienojot saldo krējumu, baltvīnu un jaunos burkānus.

Pastu pappardelle izvāra, pievieno sutinātos truša gaļas gabaliņus, pārlej mērci un uzrīvē Parmas sieru.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+