Mobilā versija
+4.1°C
Lilija, Liāna
Svētdiena, 30. aprīlis, 2017
6. aprīlis, 2014
Drukāt

Paštaisītā majonēze. Vienkārši un ātri. Anastasijas Skripkinas recepte (9)

majoneze

Piedāvājam pašiem mājās pagatavot majonēzi, turklāt tas neaizņem daudz laika un galarezultāts noteikti ir vērtīgāks par veikalos nopērkamo. Galvenais, nesteigties un visu izdarīt, kā teikts receptē. Ļoti svarīgi, lai visi produkti būtu istabas temperatūrā. Receptē tiek izmantoti tikai olu dzeltenumi, baltumi šoreiz nav nepieciešami, no tiem var pagatavot bezē cepumiņus. Svarīgi olas pirms lietošanas nomazgāt, vēlams ar sodas ūdeni, lai izvairītos no saslimšanām.
Pagatavotā majonēze jāglabā ledusskapī un jāizlieto 5-7 dienu laikā. No receptē norādītā produktu daudzuma iznāk apmēram 200 g majonēzes.
Sastāvdaļas: 3 olu dzeltenumi, 150 ml olīveļļas, 1 tējkarote sinepju, 5 tējkarotes citrona sulas, 0,5 tējkarotes cukura, 0,5 tējkarotes sāls.
Pagatavošana. Ar mikseri sakult olu dzeltenumus kopā ar sinepēm, cukuru un sāli. Uzmanīgi pa vienai tējkarotītei pievienot olīveļļu un visu laiku kult. Kad masa kļūst viendabīga, var droši pievienot visu atlikušo eļļas daudzumu, kārtīgi sakuļot. Pievienot citrona sulu un visu vēlreiz sakult.
Ja majonēze sanāk pārāk bieza, var nedaudz pievienot atdzesētu vārītu ūdeni. Gatavo produktu ielikt stikla trauciņā un uzglabāt ledusskapī. Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (9)

  1. Olīveļļa majonēzei neder, tā dod nepatīkamu rūgtenu piegaršu. Majonēzes gatavošanai ideālākais ir jālieto sinepju eļļa vai kāda cita neitrāla , kukurūzas, rapšu ideāli būtu sezama eļļa. Ar citronu sulā nav pietiekami skābes lai veidotos majonēze. Arī sāls un cukurs ir vajadzīgs vairāk. Un majonēzi gatavo vienkārši noolām nevis tikai no dzeltenumiem. Šī recepte šķiet no gaisa pagrābta.

  2. Perfekto

  3. LABOJUMS; ķiploku pulveris – 1 strīķēta tējkarote. Protams, var mazāk vai nedaudz vairāk – kā katram garšo.

  4. Es eļļu pievienoju beigās tievā strūkliņā, visu laiku kuļot. Tā var regulēt majonēzes biezumu pēc savas vēlmes. Netaisu biezu, jo negribas pievienot daudz treknās eļļas. Garša no tā nemainās. Iesaku pievienot strīķētu ķiploku pulveri (ja ir pieejams Latvijas mājražotāju). Protams, ja garšo ķiploki.

  5. Ideāli sanāca!

  6. Olas dzeltenums ir vai nav vārīts? Ja pareizi sapratu, tad nav.

  7. Paldies, noteikti pamēģināšu pagatavot!

  8. Bez kaut kadie e , bee utt.Zini kas ir ieksa ko ieliki.Feini!

Draugiem Facebook Twitter Google+