Foto-Shutterstock

Pašu gatavota pica “Margarita” 1

Šī ir, visticamāk, pati populārākā pica. No dotā produktu daudzuma sanāk 2 picas.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 72
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas mīklai – 180 ml ūdens, 7 g sausā rauga, 1,5 tējkarotes cukura, 1 tējkarote sāls, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 250 – 300 g miltu.

Sastāvdaļas pildījumam – 500 g tomātu, 250 g mocarellas siera, oregano, baziliks, augu eļļa, sāls, pipari.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzsilda ūdeni (tam jābūt siltam, ne karstam). Siltā ūdenī bļodā pievieno raugu. Pievieno cukuru un samaisa.

Bļodu pārklāj ar dvielīti un novieto siltā vietā. Raugam jāuzbriest divreiz lielākam (apmēram 15 – 20 minūtes).

Pēc tam pievieno sāli, augu eļļu. Iesijā miltus un iejauc mīklu.

Bļodu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā, lai aug. Mīklai ir kārtīgi jāuzceļas (nepieciešams apmēram 45 – 60 minūtes laika).

Tikmēr tomātiem noloba miziņu (iemērcot tomātus uz pāris sekundēm karstā ūdenī). Tomātus sagriež mazos gabaliņos.

Mocarellu sagriež plānās šķēlītēs.

Cepešpannu iesmērē ar eļļu, ieklāj uzbriedušo mīklu.

Uz mīklas virsū liek sagrieztos tomātus. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī ar oregano.

Cepešpannu liek 180 grādus karstā cepešplītī un cep apmēram 10 – 15 minūtes.

Pēc tam picu izņem no krāsns, virsū uzliek mocarellas siera šķēles un atkal liek cepeškrāsnī uz 5 – 7 minūtēm (mocarellai vajadzētu pilnībā izkust).

Gatavo picu izņem no krāsns un rotā ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.