Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
1. jūnijs, 2015
Drukāt

Pašu gatavota rudzu un kviešu maize

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 250 g pilngraudu rudzu miltu

• 250 g pilngraudu kviešu miltu

• 100 g sviesta

• 300 ml sūkalu vai silta ūdens

• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)

• 2 ēdamkarotes brūnā cukura

• 1,5 tējkarotes sāls

• 1,5 tējkarotes ķimeņu

• ½ tējkarotes malta koriandra

• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu

• Tējkarote malta kanēļa

• Tējkarote sodas

Svaigi maltos pilngraudu miltos ir viss nepieciešamais, lai cilvēks uzņemtu B grupas vitamīnus, vērtīgus mikroelementus un enerģiju visai dienai. Kā izcept ģimenei veselīgu pilngraudu miltu maizi, turklāt bez ilgstošas raudzēšanas? Nav sarežģīti!

Gatavošana

Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+