Foto – Aija Geida

Pašu gatavota rudzu un kviešu maize 0

Svaigi maltos pilngraudu miltos ir viss nepieciešamais, lai cilvēks uzņemtu B grupas vitamīnus, vērtīgus mikroelementus un enerģiju visai dienai. Kā izcept ģimenei veselīgu pilngraudu miltu maizi, turklāt bez ilgstošas raudzēšanas? Nav sarežģīti!

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g pilngraudu rudzu miltu
• 250 g pilngraudu kviešu miltu
• 100 g sviesta
• 300 ml sūkalu vai silta ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas (ja izmanto ūdeni)
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes malta koriandra
• ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
• Tējkarote malta kanēļa
• Tējkarote sodas

Gatavošana
Svaigi maltos miltus sajauc ar sodu, cukuru, sāli un garšvielām. Sviestu izkausē uz mazas uguns, nedaudz atdzesē un ieberž miltos. Pielej sūkalas vai ūdeni, kam pievienota citrona sula. Rūpīgi samīca, liek maizes formiņā un cep iepriekš līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.