Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
15. janvāris, 2015
Drukāt

Pašu gatavota veselīga majonēze (9)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Svaigu olas dzeltenumu (labāk izmantot dabiski barotas un turētas vistas dējumu, nevis lielveikala preci) pilnībā atdala no baltuma un lēni puto, līdz tas kļūst gaišāks.

Turpinot putošanu, tievā, tievā strūkliņā lej klāt kvalitatīvu olīveļļu. Masa kļūs daudz apjomīgāka, konsistence bieza un tumīga – kā majonēzei. Uz vienu olas dzeltenumu vajadzīgas aptuveni divas trešdaļas glāzes olīveļļas.

Garšai pēc izvēles piespiež citrona sulu, pievieno sinepes vai spiedītē sasmalcinātu ķiploku. Pašgatavotu majonēzi ledusskapī var uzglabāt aptuveni nedēļu. Nav jāsatraucas, ja olīveļļa mazliet nostājas – masu sajauc un ēd gardu muti.

Recepte no tematiskā izdevuma “Ēd gudri, ēd vesels”

Pievienot komentāru

Komentāri (9)

  1. jkkkkkkkkkk

  2. goss nemsz nau ļauns

  3. talak es nemaku rakstit

  4. es jau jater esam ilgi draugi un

  5. esmu bomzis lai nopirkt

  6. No pieredzes: taisot ar olīveļļu iegūst reti riebīgas garšas majonēzi. Labāk lietot kādu neitrālu eļļu, vīnogu kauliņu utml. Un nemaz nav tik vienkārši uzputot, saplīst var dziezgan ātri un jāsāk atkal no gala. Tur riktīgi jāpiešaujas. Un par veselīgumu te gan jāšaubās- 100% tauki!

  7. Labais ! Es jau sen medīju šo recepti ! Mums ģerevņā no visām sastāvdaļām jāpērk tikai olīveļļa.

  8. LOTI GARSIGA

Draugiem Facebook Twitter Google+