Foto – Aija Geida

Pašu gatavotas konfektes no piena un krējuma 0

• Litrs piena

• 400 ml saldā krējuma

• 45 g brūnā cukura

Pienam pielej saldo krējumu un liek vārīties lielā, vismaz 5 litru katlā. Lai piens nekāptu pāri malām, traukā ieliek koka vai cita materiāla karoti. Uz mazas uguns vāra aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Masa kļūs gaiši brūna un sabiezēs. Tad katla saturu ielej pannā ar biezām malām, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt, līdz masa sabiezē un atdalās no trauka malām. Pēc tam pilda silikona formiņās, lai sastingst. Konfektes ir līdzīgas gotiņām, tikai daudz krēmīgākas, ne tik saldas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.