Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
15. oktobris, 2014
Drukāt

Pašu gatavotas konfektes no piena un krējuma

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• Litrs piena

• 400 ml saldā krējuma

• 45 g brūnā cukura

Pienam pielej saldo krējumu un liek vārīties lielā, vismaz 5 litru katlā. Lai piens nekāptu pāri malām, traukā ieliek koka vai cita materiāla karoti. Uz mazas uguns vāra aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Masa kļūs gaiši brūna un sabiezēs. Tad katla saturu ielej pannā ar biezām malām, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt, līdz masa sabiezē un atdalās no trauka malām. Pēc tam pilda silikona formiņās, lai sastingst. Konfektes ir līdzīgas gotiņām, tikai daudz krēmīgākas, ne tik saldas.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+