Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
1. decembris, 2014
Drukāt

Pašu gatavots dzērveņu saldējums

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 0,5 l saldā krējuma

• 200 g dzērveņu

• 200 g cukura

• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

• 50 ml ūdens

Dzērvenes sablendē ar cukuru viendabīgā masā. Izberž caur sietu, lai masā nav miziņu un sēkliņu. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un uzmanīgi iecilā dzērveņu masu. Saliek trauciņos un ievieto saldētavā. Ļoti aromātisks, garšas ziņā piesātināts saldējums. Pasniedzot var pārliet ar saldo dzērveņu–aveņu mērci.

Uzziņa

Dzērvenes ir ideālas ogas, no tām izdodas visgardākais saldējums, uzputenis, mērces un pīrāgu pildījumi. Visam, ko no tām pagatavo, ir pikanta un piesātināta garša, tikai jāmāk to pareizi padarīt maigāku ar citām saldākām ogām un garšvielām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+