Foto – Anda Krauze

Pavāri rāda prasmi medus gardumu gatavošanā
 0

Otrdien tautiskajā krodziņā “Folkklubs Ala Pagrabs” Rīgā pirmo reizi norisinājās Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā vairāki atzīti pavāri rādīja meistarību ēdienu gatavošanā, izmantojot dažādu veidu medu, tā apliecinot, cik krāšņus un garšā daudzveidīgus gardumus var pagatavot no medus.


Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Lasīt citas ziņas

Šajā saietā piedalījās 12 Rīgas restorānu pavāri: restorāna “Burkāns” šefpavārs Andris Rumītis, restorāna “Benjamiņš” pavāre Valda Medne, restorāna “Esplanāde” šefpavārs Ģirts Lejiņš, restorāna “Ambiente” šefpavārs Māris Pastars, restorāna “Dārzs” garšu meistars Andris Taal, restorāna “C.U.T” šefpavārs Oļegs Soročins, restorāna “Čarlstons” šefpavārs Elmārs Tannis, restorāna “Garāža” šefpavārs Jānis Pečaks, restorāna “HE’s” šefpavārs Heinrihs Erhards,
restorāna “Bergs” šefpavārs Nauris Jakuško. Tāpat ar medus ēdienu cienāja pasākuma dalībnieks un mājas saimnieks krodziņa “Folkklubs Ala Pagrabs” šefpavārs Krišjānis Putniņš. Savukārt Rīgas kreiso krastu pārstāvēja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs. Galdā tika celtas gan dažādas uzkodas, gan pamatēdieni, gan saldie ēdieni, kas baudīšanai pasniedza cits par citu oriģinālāk. Visvairāk tika izmantots griķu, viršu un meža aveņu medus. 


CITI ŠOBRĪD LASA

Pasākuma organizators “Daugmales Jāņa bišu medus” mārketinga speciālists Maigonis Juhnevičs,
saieta namatēvs K. Putniņš un folkgrupa “Māsas Dimantes” bija parūpējušies par latvisku un mājīgu noskaņu un dziesmām.

Pēc ēdienu degustēšanas vārds tika dots saieta atbalstītājiem un informatīvajiem draugiem, kas savas simpātijas varēja izrādīt, pasniedzot balvas. Laikraksts “Latvijas Avīze” un žurnāls “Mājas Viesis” par gardāko atzina restorāna “Bergs” šefpavāra Naura Jakuško pagatavoto vasaras ogu panna cotta ar grauzdētu griķu un griķu medus uzputeni un griķu pūslīšiem. Savukārt saieta rosinātājs Daugmales Jānis katru apdāvināja ar medu un keramiķes Lindas 
Kunstmanes darinātiem traukiem. Pasākuma atbalstītāji un pavāri izteica vēlmi, lai šāds pasākums notiktu atkal, un M. Juhnevičs plāno līdzīgu saietu rīkot jau pavasarī, bet šoreiz vairākās kārtās, izceļot konkrētas medus šķirnes.

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.