Mobilā versija
Brīdinājums -0.1°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. maijs, 2015
Drukāt

Pavasara lakšu un skābeņu krēmzupa ar ciabatas un kazas siera grauzdiņu

Recepte2-km
Sastāvdaļas:

(4 porcijām) 2 saujas lakšu, 2 saujas svaigu skābeņu, 1 gab. šalotes vai baltais sīpols, 3 ķiploka daiviņas, 1 gab. kātu selerija, 2 nelieli kartupeļi, 6 cm purava, 400 ml dārzeņu vai gaļas buljona, 100 g saldā krējuma, 60 g mīkstā kazas siera, 60 g svaigā siera "Rasa", 4 šķēles ciabatas maizes, eļļa, dīgsti, sāls, pipari.

KĀ GATAVOT? Sīpolus, ķiplokus, kātu seleriju, puravus un kartupeļus sagriež kubiņos. Uzkarsētā pannā eļļā zeltaini brūnus apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus, seleriju, puravu un arī apcep. Pēc tam pievieno buljonu, kartupeļus un vāra, līdz tie mīksti. Skābenes un lakšus sagriež, ber katlā un vāra vēl 10 min. Pievieno saldo krējumu, garšvielas, virumu sablenderē. Pasniedz ar gauzdētu ciabatas, putota kazas un “Rasas” svaigsiera maizes grauzdiņu, rotātu ar kreses dīgstiem.

 

Gatavoja “Avalon Hotel” p restorāna šefpavārs EGILS GRĪNFELDS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+