Praktiski
Receptes

Kā izcept gardas pekanriekstu maizītes. Fotorecepte! 0

Foto – plufit.ru

Sastāvdaļas
kārtainā mīkla 2 mīklas kārtām
2 ēdamkarotes sviesta
1/4 glāzes cukura
1/2 glāzes brūnā cukura
2 ēdamkarotes kanēļa

Otrai kārtai:
12 ēdamkarotes atdzesēta sviesta
1/2 glāzes brūnā cukura
1/2 tējkarotes sāls
1 glāze pekanriekstu

Pagatavošana.
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Mīklu pirms izmantošanas jāpatur 20 minūtes.
2. Mīklu sadala divās daļās un katru izklāj uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.
3. Katru pārklāj ar karoti sviesta.
4. Tāpat uz abām kopā uzber ceturtdaļglāzes cukura.
5. Uzber kopā abām mīklas daļām pusglāzi brūnā cukura, kas samaisīts ar kanēli.
6. Mīklu sarullē.
7. Sagriež katru mīklas rulli 6 gabaliņos.
8. Samaisa otrās kārtas sastāvdaļas, izņemot pekanriekstus, un ieliek formās.
9. Tad katrā ieliek riekstiņus, kādus 4-5 katrā formiņā.
10. Pa virsu pekanriekstiem liek mazās ruletītes.
11. Pārklāj formiņas ar cepampapīru vai foliju. Cep 25-27 minūtes, līdz kļūst zeltaini.
12. Atdzesē 2 minūtes, tad pagriež formiņu ar maizītēm uz leju, un izņem.

Galerijas nosaukums
LA.lv
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Māja bez pelējuma un puves? Palīdzēs kārtīgs jumts un pareiza ēkas konstrukcija 1
18 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Uzzinām vairāk par bumbieru šķirnēm: populārākās, izturīgākās, ar lielākajiem augļiem 2
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
12 populāras suņu šķirnes, kas nav piemērotas saimniekiem – iesācējiem
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Taksistu konflikts lidostā: policija sāk lietvedību
54 minūtes
LA
LA.lv
Dabā
Svētku priekšvakarā izdemolēta populārā Kaņiera niedrāja laipa Ķemeros
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Krievijai esot piekļuve Lielbritānijas vīzu apstrādei
47 minūtes
LE
LETA
Dabā
Sestdien vietām nedaudz līs
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
“Staro Rīga” laikā uz ZM augstceltnes taps lielākais digitālais sveiciens simtgadē
2 stundas