Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
22. novembris, 2013
Drukāt

Pelēko zirņu brulē ar cieto sieru un grauzdētu bekonu


Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Ēdam graudaugus! 
 No graudaugiem var pagatavot ne tikai vienkāršus, vienveidīgus ēdienus, bet mūsdienīgu maltīti ar lielisku garšu – ar šādu vadmotīvu nesen notika Putras diena, ko rīkoja AS “Rīgas dzirnavnieks”, Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Valsts izglītības satura centrs. Šīs dienas rīkotāji atgādina, ka graudaugiem jāveido puse no uztura. Tie ir nozīmīgs ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu, minerālvielu un citu veselīgu elementu avots. Par svarīgākajiem komponentiem tajos uzskatāmi B grupas vitamīni, kas stabilizē nervu sistēmu un kam ir būtiska nozīme vielmaiņas procesā, un šķiedrvielas, kas ne tikai veicina gremošanas trakta darbību, bet arī uzlabo zobu un smaganu veselību un novērš aptaukošanos. To, kādus izsmalcinātus ēdienus var pagatavot no graudaugiem, rāda restorāna Rīgas “Olīve” direktors Ingars Kalnieks.

Pelēko zirņu brulē ar cieto sieru un grauzdētu bekonu


SASTĀVDAĻAS 70 g pelēko zirņu, 100 ml saldā krējuma, 1 ola, 20 g cietā siera, 7 g bekona, sāls, melnie pipari.

KĀ GATAVOT? Izmērcētus pelēkos zirņus vāra gatavus, nolej ūdeni, izberž caur sietu. Pievieno saldo krējumu, olas dzeltenumu, sāli, piparus. Liek karstumizturīgā traukā un 1 stundu cep cepeškrāsnī 100 grādu temperatūrā. Kad masa izcepusies, pārber ar cieto sieru un vēl 5 min. apgrauzdē cepeškrāsnī 180 grādos. Pasniedz ar grauzdētu bekonu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+