Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
13. augusts, 2013
Drukāt

Pesto pica ar ķirbju sēklām

Anda KrauzeAnda Krauze

Vēl nav pagājis pat gads, kopš Rīgā, Brīvības gatvē, Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pievārtē durvis vēris restorāns picērija “Zaļais Maksis”. Vārds “zaļais” nosaukumā ietverts tāpēc, ka uzņēmumā strādā zaļi domājoši cilvēki un, gatavojot maltīti, virtuvē, cik vien iespējams, tiek izmantoti bioloģiski produkti, stāsta restorāna līdzīpašnieks un šefpavārs Mārtiņš Goba.

Te apmeklētāji var mieloties ar Vidusjūras virtuvi – gan makaronu ēdieniem, piemēram, ravioli ar siera un dārzeņu pildījumu zilā siera mērcē, gan neierastām zupām un veģetārajiem ēdieniem. Ēdienkartē iekļautas arī 15 veidu picas. Šefpavārs Mārtiņš divus gadus strādājis Portugālē, kur vietējiem pavāriem ierādījis picu cepšanas mākslu. “Mājas Viesa” lasītājiem viņš labprāt atklāj, kā pagatavot vpesto picu ar ķirbju sēklām.

SASTĀVDAĻAS (vienai cepešpannai) Mīklai: 190 g kviešu miltu, 5 g sausā rauga, 5 g sāls, 10 g cukura, 15 g olīveļļas, 90 g ūdens. Picas garnējumam: Napolitano mērce, Mocarellas, Krievijas un Fetaki siers, ķirbju sēklas. Bazilika pesto: baziliks, ķiploks, olīveļļa, Brazīlijas, Indijas un ciedru rieksti, Parmas siers.

KĀ GATAVOT? No miltiem un ūdens, pievienojot raugu, olīveļļu, sāli un cukuru, pagatavo mīklu. 10 min tai ļauj atpūsties istabas temperatūrā, pēc tam uz 10 min, pārklātu ar pārtikas plēvi vai mitru dvieli, ievieto ledusskapī. Kad mīkla uzrūgusi, to plāni izveltnē uz pannas, apziež ar Napolitano mērci, virsū liek rīvētu Mocarellas, Krievijas un Fetaki sieru, pārkaisa ar ķirbju sēklām, pievieno arī bazilika pesto. To gatavo, sablenderējot baziliku, ķiploku, riekstus, Parmas sieru un nedaudz olīveļļas. Picu cep cepeškrāsnī, līdz gatava.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+