Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
29. novembris, 2013
Drukāt

Pica ar “Mozarella” sieru un vītinātu šķiņķi

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Pagatavošana laiks: 2h
Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Mīklai
Milti ar augstu lipekļa saturu – 500 g
Svaigs raugs – 12 g
Silts ūdens (40 – 60° C) – 250 – 270 ml
Olīveļļa – 2 ēdamk.
Jūras sāls – ½ tējk.
Cukurs – 1 tējk.

Pagatavošana:

Sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisi un pagaidi aptuveni 5 minūtes līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.
Kad raugs ir uzbriedis, pievieno ieraugam olīveļļu, miltus, sāli un samaisi.
Uzkaisi nedaudz miltus uz galda un turpini mīcīt mīklu uz tā.
Mīklai jābūt gludai un elastīgai. Ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa – siltu ūdeni.
Kad mīklas mīcīšana pabeigta, liec to atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt. Mīklas rūgs pusotru vai divas stundas.

Pildījumam

Selection by Rimi tomātu mērce – 1 ½ ēdamk.
Extra virgin olīveļļa – 1 ½ ēdamk.
Mocarella siers – 70 g
Baziliks (svaigs) – 6 lapiņas
Rukola (svaiga) – 1 sauja

Pagatavošana:

Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 – 280 oC.
Picas pamatnei uzsmērē pirktu vai paša gatavoto tomātu mērci.
Pārlej ar olīveļļu, virsū liec “Mozarella” siera gabaliņus.
Sagatavoto picas pamatni.
Liec cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
Pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas salātu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+