Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
4. marts, 2013
Drukāt

Piedāvā maizes cepumus

Foto - Dainis BušmanisFoto - Dainis Bušmanis

AS “Staburadze” pārņem Norvēģijas pārtikas ražotāja “Kavli” īpašās receptūras maizes cepumu “Korni” ražošanu, tādējādi palielinot eksportu un ražošanas apjomu. “Staburadze” sadarbības partnera statusu ieguvusi, uzvarot konkurencē starp citiem Skandināvijas un Baltijas uzņēmumiem. Plānots, ka gadā šo produktu ražošanas apjoms sasniegs 450 tonnas.


Maizes cepumi ir skandināvu pārtikas produkts, ko ikdienā lieto kā alternatīvu maizei. Latvijā tiks ražoti četru veidu maizes cepumi, kuru sastāvā būs kviešu, rudzu milti, auzu pārslas, graudu sajaukums un rapšu eļļa, nedaudz arī cukura. Pēc pusotra mēneša tiks ražoti maizes cepumi ar jūras sāli un sezama sēkliņām. Produkti tiks izplatīti Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Jaunzēlandes, kā arī Japānas tirgos ar zīmolu “Korni”.

“Saprotams, ka latviešiem šis produkts varētu būt kaut kas neierasts, jo esam pieraduši ēst maizi, taču varu apgalvot, ka šie cepumi ir ļoti garšīgi un veselīgi. Cepumiem virsū var smērēt kausēto sieru, ēst arī ar desu. Tādēļ, lai neapdalītu Latvijas patērētājus, jau šogad aprīļa beigās vai maija sākumā ar zīmolu “Selga” maizes cepumi tiks piedāvāti Latvijas, vēlāk arī Baltijas tirgū,” teic eksporta direktore Ieva Jansone. Viņa piemetina, ka cepumu iepakojums būs diezgan inovatīvs. “Cepumiem ir apaļa forma, tādēļ tos varēs iegādāties dabai labvēlīgās pārtikas plastmasas kārbās, kuras līdz šim mūsu tirgū vēl nav bijušas, tās ražos Norvēģijā. Iepakojums ir videi draudzīgs, to varēs pārstrādāt,” stāsta I. Jansone.
Staburadze4_DB_10

Ražošanas apjoma palielināšanā izšķirošā loma bija atzītajai cepumu “Selga” kvalitātei un veiktajai ražošanas procesa modernizācijai 2011. un 2012. gadā. “”Selga” ir atzīta un augsti novērtēta ne tikai Latvijā un Baltijā, bet arī ārpus tās robežām. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc norvēģi mums uzticējās. Savukārt energoefektivitātes paaugstināšanas investīcijās kopumā ieguldīti 380 tūkstoši latu. Līdz ar to spējam konkurēt ar citiem Eiropas ražotājiem. Pēcāk speciāli maizes cepumu “Korni” ražošanai tika iegādātas jaunas iekārtas 70 tūkstošu latu apmērā,” teic I. Jansone. Jāpiemin, ka paaugstināta energoefektivitāte samazināja arī patēriņu ražošanā, tādā veidā kļūstot videi draudzīgāka. Kā stāsta eksporta direktore, pateicoties ražošanas apjoma palielināšanai, uz pusslodzi strādājošie cilvēki turpmāk varēs strādāt pilnu slodzi un, pieaugot eksporta apjomiem, plānots, ka ar laiku darbā tiks pieņemts aizvien lielāks cilvēku skaits.

Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga teic, ka ieguvēji būs arī citi Latvijas un Baltijas uzņēmumi: ražošanai nepieciešamās izejvielas, kas atbilst produktu kvalitātes prasībām, tiks iepirktas no vietējiem ražotājiem. Piemēram, kviešu miltus, auzu miltus, auzu pārslas un pilngraudus piegādās “Rīgas dzirnavnieks”, rapšu eļļu – SIA “Iecavnieks”.

Sadarbība paver attīstības iespējas abiem partneriem vietējos un eksporta tirgos. Nākotnē plānots sadarbību paplašināt – “Selgas” produkti tiks piedāvāti arī “Kavli” eksporta tirgos. Jāpiebilst, ka pirmā cepumu krava uz Norvēģiju tiks nosūtīta pēc pāris nedēļām, nedaudz vēlāk arī uz norvēģu eksporta valstīm.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+