Mobilā versija
-0.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Pirmdiena, 11. decembris, 2017
30. decembris, 2016
Drukāt

Modē proteīns. Piena produktu ražotāji kārdina pircējus ar dažādību (6)

Foto - Ivars BušmanisFoto - Ivars Bušmanis

Vairāki piena produktu ražotāji šogad ieviesuši jaunus produktus ar paaugstinātu proteīna devu, kas atbilst veselai maltītei. Tas domāts cilvēkiem ar paaugstinātu fizisko slodzi vai arī pēc atveseļošanās. Tā nav vienīgā pēdējā gada mode piena produktu ražošanā. Kā atzīst eksperti, joprojām topā ir veselīguma tendences.

Racionāla sadarbība

“Latvijas piens” laidis klajā inovatīvu produktu – proteīna dzērienu “ProCapsul”. Tā recepti izstrādājuši pašu tehnologi, un to fasē Vācijas uzņēmumā, kas specializējies tieši piena dzērienu ražošanā. “Latvijas piena” mārketinga un pārdošanas vadītāja Ramona Kalniņa pastāstīja, ka jaunais produkts top, izmantojot Latvijā ražotās izejvielas – siera sūkalas, kas ir augstvērtīgs proteīna avots, un “Pure Food” džemus. Dzērienam pievienoti arī omega 3, kviešu dīgļu milti, pektīns, fosfors un kālijs. Darbs pie jaunu produktu izstrādes turpinās, un tuvākajā nākotnē ražotājs sola patērētājiem jaunus siera kategorijas produktus.

Jāatgādina, ka jau no šā gada septembra ar zīmolu “TRIKATA” pircējiem pieejami citi piena produkti – piens ar D vitamīnu un kefīrs ar bifidobaktērijām, kas ražoti no Latvijas zemnieku saimniecībās saražotā piena. Šo produktu ražošanā izmantota Baltijas pārstrādātāju kapacitāte, sadarbojoties ar Igaunijas piena pārstrādātāju, ražošanā izmantots tikai Latvijas zemnieku saimniecībās saražotais piens.

Kāpēc produkti tiek ražoti ārpus Latvijas? “Latvijas piena” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra uzskata, ka līdz šim nav novērtētas tās racionālās iespējas, ko dod sadarbība ar citiem ražotājiem gan Baltijas, gan starptautiskā mērogā. Viņa stāsta – ja kvalitātes sistēmas un standarti, kas ieviesti uzņēmumos, ir līdzvērtīgi, racionāla sadarbība ļauj piedāvāt patērētājiem vajadzīgo kvalitāti un cenu. Piena ar D vitamīnu un kefīra ar bifidobaktērijām ražošanai “Latvijas piens” izveidojis sadarbību ar vienu no Igaunijas piena pārstrādātājiem un tagad starptautiskā sadarbībā spēj piedāvāt inovatīvu proteīna dzērienu, kam jākalpo iedzīvotāju veselības uzturēšanai. A. Skudra domā, ka piena pārstrādātāju sadarbība ir viena no iespējām kritiskās situācijas mazināšanai nozarē.

Pievienot komentāru

Komentāri (6)

  1. Proteīna pieniem, ko ražo pie mums tiešām ir milzīgs cukura daudzums, par diētisku to nenosauksi, bet bulking periodam der pat ļoti labi. Kaut sanāk dārgāks uz 1g proteīna nekā pulveru maisījumi.

  2. PALDIES RAŽOTĀJIEM PAR PRODUKTU DAŽĀDĪBU!!! ES GAN LIETOJU TIKKO SLAUKTU UN ATDZESĒTU GOVS PIENU, KAS MANI UZTURĒJIS VISU MANU MŪŽU UN NEDOMĀJU NEKO PIRKT VEIKALĀ!!! JA GRIBAS KAUT VIENS NAŠĶIS VAI PAGARŠOT PIENA KOMBINĀTA RAŽOTO PRODUKCIJU, NOPĒRKU LIETUVAS VAI IGAUNIJAS RAŽOJUMUS, KUR MAZĀK PIEVIENOTA ĶĪMIJA.

  3. No piena produktiem pērkam un lietojam tikai pienu, biezpienu, kefīru, krējumu. Nekādas papildgaršas, nekādas piedevas. Ja ko gribam, pievienojam paši.

  4. Es tos nedzeru, nenormāls cukura daudzums tiek piegrūsts klāt.

  5. smadzenu pūderēšana rullē ! Atbildēt

    Tā saucamā “pārrobežu sadarbība” ir maigāks nosaukums “karteļa veidošanai” cenu saskaņošanai.
    Ja produkts satur kaut ko mazāk, tad tam jābūt lētākam par esošo, nevis dārgākam.
    Par “pieprasījumu” ir meli: vienkārši ķēžu veikalos nekaunīgi lētāko neizliek plauktos vajadzīgajā daudzumā. Tur arī rodas “neizpārdotais”

    • Govs(un citu zīdītājdzīvnieku) piens jau no dabas satur sabalansētu sastāvu, kur nekas nav jāatņem vai jāpievieno.
      Tirgošanā tiek laists nepilnvērtīgs produkts un ar visādām nevajadzīgām piedevām, lai uzskrūvētu cenu.

Draugiem Facebook Twitter Google+