Foto – Anda Krauze

Pikantā burkānu biezzupa ar pistāciju riekstiem
 0

Sastāvdaļas: 600 g burkānu, 250 ml dārzeņu buljona, 4 ēd. k. olīvu eļļas, 1 liels sarkanais sīpols, ķiploks, čili garšviela, baziliks, 15 ml saldā krējuma, 1 tējk. balzamiko etiķa, jūras sāls, pistācijas rieksti. Piedevas: ciabatas maize, zilais siers.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Ūdenī brīdi pavāra kartupeļus, burkānus un citus dārzeņus. Buljonu izkāš. Sīpolu un burkānus notīra, sagriež un apcep eļļā. Klāt lej buljonu, uzvāra, virumu sakuļ blenderī. Vēlreiz uzvāra, pievieno sāli, garšvielas, balzamiko etiķi, nedaudz saldā krējuma. Ja vēlas, lai zupa ir asāka, pieber nedaudz maltus čili piparus. Zupu lej šķīvī, vidū ieberot drupinātus pistācijas riekstus. Pasniedz ar šķēli ciabatas maizes, apziestu ar zilo sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.